Evaluatie-lijstje.

Vorig jaar had ik een lijstje gemaakt met goede voornemens, en zoals het een goede onderwijs-mens betaamt is het nu dus tijd voor enige zelf-evaluatie en reflectie.

Ik schreef:

Vanaf 1 januari leg ik de dingen na gebruik opnieuw op hun plaats. Dit om eindelijk definitief komaf te maken met de vele minuten uren dagen die verloren gaan met het zoeken naar autosleutels, handtas, kurkentrekker, telefoon,..
De eerste stap bij dit plan is: alles een vaste plaats geven.
Organisatie wordt het sleutelwoord van 2005.

Ahum. Ik leg nog steeds alles gewoon waar het op dat moment uitkomt. Maar ik heb mezelve wel een lief aangeschaft die nu mijn sleutels in het kastje legt en een enorm visueel geheugen heeft als het komt op zaken als waar hij mijn handtas het laatst heeft gezien. Dus: missie volbracht.

Ik zal in het nieuwe jaar altijd, steeds, semper, toujours de afwas direct na het eten doen. Normaliter zou dit het probleem van het niet meer kunnen localiseren van de gootsteen moeten oplossen.

Ahum. We hebben een afwas-machine gekocht. Opnieuw: in principe is deze missie volbracht. Ik ben de eerste om toe te geven dat het een beetje valsspelen is, maar als mozes niet naar de berg komt,…

In 2005 ga ik naar Zuid-Amerika op reis. Zeker weten.

Ja! dat heb ik gedaan! En u heeft ook nog steeds reisverhalen te goed, bedenk ik net.

Ik zal niet langer vragen stellen over belangrijke zaken aan mijn magic eightball . Ik zal evenmin mijn beslissingen in belangrijke zaken laten afhangen van wat de magic eightball zegt.

Na enige afkickmaanden heeft dit probleem zichzelf opgelost toen de magic eightball verloren ging in de verhuis. Missie volbracht.

Ik zal veel boekjes lezen in 2005. Ha! Dat doe ik nu al, dus dat wordt een makkie, maar ik wilde dat tenminste één punt op dit lijstje zeker uitgevoerd werd.

Inderdaad, dat heb ik gedaan. Wel wat minder dan in 2004 wegens drukke werkbezigheden, maar bon: het zijn er nog altijd veel.

Ten behoeve van de persoonlijk ontwikkeling zal ik in 2005 beginnen met een cursus. Het gaat momenteel tussen: Spaans, Spermalie of salsadansen.

Hier kunnen we wel degelijk spreken van jammerlijk falen. Geen cursussen voor deze dame, no sir. Ik heb wel veel geleerd over computers en bloggen. Telt dat ook?

Het schijnt dat ik in 2005 zal stoppen met roken. Dat is goed nieuws zeg.

Ahum. 2006 wordt hét jaar. Ik voel het.

Vijf op zeven. Niet eens zo’n slechte score, me dunkt.

3 thoughts on “Evaluatie-lijstje.

  1. Stoppen met roken is nochtans heel simpel. Ik ben op 1 september gestopt. Zolang je het rookverbod niet belachelijk strikt toepast, is het eenvoudig. ‘k Rook af en toe nog eens een sigaret als ik in rokend gezelschap op café zit ofzo. (Want wat een ontmoedigend idee om te denken: ik ga nooit in mijn leven nog een sigaret roken!). Maar ik koop geen sigaretten. En het blijft daarbij, tot nu toe2 sigaretten per maand ongeveer). Maar de verleiding blijft natuurlijk. Gaat nooit weg. Oh nee. Grmbl.

  2. en stoppen met roken was nog wel het goedkoopste item op uw lijstje
    en een makkie bovendien (zeker als ge zwanger zijt)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *