Waterkat.

[Rookvrij: 105 uur.]

Ik blijf erbij: het is een vreemd beest, die kat van ons.
Ik vertelde eerder al over zijn voorliefde voor toiletten, maar de laatste week begint zijn enthousiasme over water behoorlijk uit de hand te lopen:

– Ongeveer honderd keer per dag stoot hij één van zijn waterbakjes om door er met zijn poten in te slaan en spelen.
– Hij wil persé in de badkamer als één van ons doucht en rent dan ofwel door de waterstraal heen en weer, ofwel speelt hij poortjebaden net naast de douche. (wij hebben geen douchebak of bad, het water stroomt gewoon op de -afhellende- badkamervloer. Very Provence, that is.)
– Als ik mijn tanden poets, gaat hij bovenop de lavabo staan en stopt zijn kopje onder de waterstraal. Niet één keer, maar wel twintig keer na elkaar. Kop eronder – oew da’s nat- wegtrekken- even wachten – kop eronder -oew da’s nat-…

Ik zeg het u: er mankeert iets aan dat beest.

8 thoughts on “Waterkat.

 1. mijn kat drinkt enkel van een lekkende kraan en loopt als een razende furie achter me aan als ik de planten giet om, jawel, zijn poot/kop onder de waterstraal te houden.
  toilet doortrekken staat meestal garant voor 2 poezebeesten die met hun voorpoten op de bril komen kijken wat er aan’t gebeuren is.
  etc…
  etc…

  en nee, ik heb geen afkickverschijnselen.

 2. Katten zijn zotte beesten. Spijtig genoeg heeft mijn madam daar nen afgrijselijken afkeer van :'( (het zal dus een hondje worden).

 3. Mijn katje houd ook van water blijkbaar.Als ik me gedouched heb of ik poets mijn tanden,gaat zij altijd daarna in de wasbak staan of in de douche kruipen.Als ik ga afwassen dan zou zeer zelfs inkruipen .Rare zotte kat hoor:))Ze is nu 6 maand 🙂
  groetjes
  Liesje

 4. wij hebben een kitten en die speelt erg graag in haar bak wij hebben een electrische water fontein en daar stroomt water uit ze vind het heerlijk om haar pootjes in het water te doen, dan doet ze haar pootje in het water en smeert het uit over haar koppie ook als ze gaat drinken doopt ze eerst het pootje in het water en likt het dan op, ze is een soort wiskas katje 9(brits korthaar)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *