Galatasaray.

Galatasaray heeft vanavond de Turkse competitie gewonnen, en dat zullen we geweten hebben hier in de buurt. Het was van toeterende autostoeten, wapperende vlaggen en juichende kinderen alom. Euforie is altijd leuk om naar te kijken en we werden er zowaar een beetje enthousiast van. Onze opgestoken duim werd door de uitgelaten buren op lachend gejoel onthaald.

“De multi-culturele samenleving bestaat niet” zegt u? We leven er hier nochtans midden in. En dat bevalt uitstekend, dank u.

(Bijzonder jammer dat Turkije ook niet naar het WK mag, trouwens. Het zal stil zijn in Gent deze zomer…)

7 thoughts on “Galatasaray.

  1. Dit weekend de kleine ranzige kant van Vlaanderen meegemaakt. Ik buiten auto aan het wassen terwijl een verre buurman passeert. Ik knoop vriendelijk een gesprek aan (het huis naast hem staat te koop dus hij krijgt nieuwe buren). Ja, zegt hij, je weet nooit wie je nieuwe buren worden. Ik beaam dat volmondig. Het is heel plezant als je leuke buren hebt. Ja, zegt hij, gisteren waren er turken komen kijken… Ja, zeg ik? Allé ja, daar zou ik toch niet liever naast wonen… Dat kunnen toch ook toffe mensen zijn, de kleur doet er toch niet toe? Mja, toch liever niet…
    Einde gesprek. Ja, ik probeer daar tegenin te gaan maar je ziet dat dat idee er rotsvast inzit… Wij oogsten wat we gezaaid hebben. Sorry, ik ben er even pessimistisch van…

  2. Die keer dat de Turken de Belgen uit het WK smeten (of was het een EK) was het hier ook feest in de buurt. Iedereen de straat op, Belgen en Turken door mekaar. Een Turks huwelijk levert ook altijd ambiance op in de buurt. En ik vind da wijs.

  3. Zaterdag was er hier ook weer een huwelijk in de buurt. En ze hebben zo de gewoonte om niet alleen te toeteren en te zingen, maar ook om hun stoet stil te zetten midden de Rooigemlaan en dan eens rond hun auto te dansen.. en dan moet je eens letten op de reacties van de andere mensen. Sommigen, waaronder ikzelf, vinden dat wel nog leuk en gunnen die mensen hun halve minuut plezier. Anderen kijken enorm verveeld de andere kant op of staan er kwaad te toeteren, maar dat valt natuurlijk niet op tussen het getoeter van de feestenden zelf 😀

  4. Lol, ze zijn hier ook gepasseerd in de Rozemarijnstraat, groot kabaal maar wel allemaal vrolijke gezichten! 😀

  5. ook bij ons, op het mooie Antwerpse Zuid brachten de Turkse buren leven in de brouwerij!

    niks zo fijn als vrolijke mensen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *