Ready? Set..go!

Ook bij mij beginnen vandaag de examens en hoewel ik al een grote groep studenten gezien heb in januari, zet ik me nu toch weer een beetje schrap. En ja, ik heb ook een beetje examenstress.

Examens afnemen is lastiger dan ik gedacht. De hoeveelheid werk varieert: de schriftelijke examens zijn veel werk om te verbeteren, de mondelinge vergen enorm veel concentratie op het moment zelf. Na een volledige dag mondelingen afnemen kunt ge mij ‘s avonds samenvegen. Een mens leert echter uit vorige ervaringen: ik heb nu voor mondelinge examens voor iedere vraag een model-antwoord op een steekkaart met fluo-woorden. En die kan ik aanduiden als ik ze gehoord heb. Kwestie van zo objectief mogelijk te blijven…
Om half elf beginnen we eraan, voor exact een maand evaluatie-plezier. Go!

One thought on “Ready? Set..go!

  1. Ik heb altijd aan de ‘beklaagdenkant’ van de examentafel gezeten. Mijn enige nostalgie maar toch ook het nodige schaamrood durf ik mij hier wel te outen: ik heb zelfs nog in plastron rondgelopen. Een blauwe vest, blauwgroenhemd en een gele plastron. Onder het motto van ‘als je pol en soc studeert is een outfit in de kleuren van de europese unie eerder een voordeel dan een nadeel’.
    Pas nu realiseer ik mij dat dat voor diegene die examens afneemt op het einde van de dag wel eens serieus pijn aan de ogen kan gedaan hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *