Bwof.

Acht oktober komt dichterbij en er is net een peiling bekend gemaakt voor Gent. Het had beter gekund, het had slechter gekund.

– Ik ben heel trots al van tevoren dat het ernaar uitziet dat het VB niet zal vooruit gaan in onze stad. Ik had gevreesd voor 5 tot 10 procent, maar het ziet ernaar uit dat Seraphin niet mans genoeg zal zijn om een gebokshandschoende vuist te maken hier in Gent.
– Persoonlijk vind ik het jammer tot sp.a-spirit maar een klein beetje vooruit gaat. Het ware mooi geweest als Termont met een mooie overwinning was kunnen starten. Kwestie dat de mensen die denken dat hij een slechte burgemeester gaat zijn (zoals men dat ook dacht van Beke, lang lang geleden…) iets minder zouden morren.
– Ik had enigzins gehoopt dat de nationale progressie van CD&V-NVA zich niet zo doortrekken bij ons, maar dat blijkt ijdele hoop. Waarom ik dat gehoopt had? Omdat ik conservatisme (wat ik CD&V toedicht) en ego-centrisme (NVA) een groot risico vind in tijden dat we zouden moeten gericht zijn op de toekomst en op de buitenwereld. Openheid zal ons redden, denk ik.
En ik vind de kerk niet zo tof, dat ook. Al helemaal niet meer sinds ze nu ook al universiteiten op het matje roepen.

Zo. Mijn portie grote meningen voor vandaag. Morgen ongetwijfeld nog veel meer.

4 thoughts on “Bwof.

 1. Huh, wat denk je dan hiervan (sidder en beef),
  uit deze ochtendkrant, een peiling:

  Op tien dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen zou 38,6 procent van de Antwerpenaars voor het kartel Vlaams Belang/VLOTT stemmen. Dat blijkt woensdag uit ‘De Stemmenkampioen’, een peiling van Het Laatste Nieuws. De sp.a van burgemeester Patrick Janssens stijgt licht naar 21,1 procent, terwijl de aanhang van CD&V/N-VA wegsmelt tot 16,6 procent.
  De score van de VLD in Antwerpen blijft met 8,5 procent dramatisch. Dat zou een halvering zijn ten opzichte van de uitslag in 2000. Ook Groen! zou de helft van haar aanhang verliezen. (hln
  )

  … geen woorden

 2. Als ik het goed begrijp stijgen SP.A en CD&V eigenlijk niet, dat zijn gewoon die 4% van de VU die verdeeld wordt over spirit en NVA.

  Eigenlijk moet je dan vaststellen dat ofwel SPA ofwel spirit stemmen verloren zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *