De cocotte.

Vanavond ga ik voor de eerste keer mijn splinternieuwe verjaardagscadeau gebruiken. Ik heb:

Een courgette
worteltjes
een oranje en een rode paprika
tomaten
rode ui
twee lekker stukken lamsfilet

Wat het precies wordt, weet ik nog niet. Uw tips zijn welkom, dat spreekt voor zich.

8 thoughts on “De cocotte.

 1. sounds very much like mijn persoonlijke spaghettisaus, op de lamskoteletjes na dan. Alle groenten snijden, goed laten sudderen in de tomatenblubber, en dat als lekkere ratatoej opdienen bij het lam, dat je met veel look goed aanbakt in de pan. enkele gebakken aardappeltjes derbij, wat thijm erover en ‘t kan niet meer stuk.

 2. Dat klinkt als een lekkere ovenschotel (= weinig afwas).
  Alle groenten in de schotel zwieren (ajuin en wortels misschien best eerst even in de pan), het lamsvlees en de courgettes bovenaan schikken met wat olie erover en onder een stevig vuur steken. Met gepaste kruiden uiteraard.

 3. wat het gaat worden weet ik niet maar het klinkt goed alhoewel… ik denk dat die pot echt geschikt is voor m’n heerlijke lamragout( al zeg ik het zelf)
  het recept zit ergens in m’ achterhoofd, het echte recept zit ergens op zolder… je weet wel in die bakken die daar reeds staan van onze verhuis een 4 tal jaren geleden. Als je nog eens komt zullen we eens zoeken, in ieder geval het begint met …
  1-lamschouder of ribbetjes
  2-ajuin
  3-raapjes
  3-tomaten
  4-wortel
  5-aardappel
  6-look
  de rest weet ik niet meer…mmm…lekker ! ik ga nu zoeken !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *