i. stuurt een mail.

Beste,

Gisteren heb ik een mail ontvangen dat ik genomineerd ben voor “Blog van het jaar” in uw wedstrijd. Zulks streelt natuurlijk mijn ego, maar mijn eerste vraag daarbij was toch hoe ik aan die nominatie kom. Heeft iemand mij voorgedragen en wat was daartoe de procedure? Kunt u mij hierover meer uitleg verschaffen?

Toen ik de lijst van de genomineerde weblogs zag begreep ik uw selectie nog veel minder. Mijn persoonlijk weblog, waarop ik het heb over de meest triviale faits divers wordt om een mij onbekende reden genomineerd, terwijl u heel belangrijke weblogs zomaar vergeet.

Zo is er bijvoorbeeld Gentblogt, ondertussen al twee jaar vlaanderens grootste stadslog waaraan twintig vrijwilligers keihard werken, dat nergens vermeld wordt. En edublogs, waar een aantal vrijwilligers samen schrijven over onderwijs en dat ondertussen een referentiepunt vormt voor veel leerkrachten. Verder denk ik ook aan Lien Braeckevelt, die met haar politiek weblog en haar you-tube filmpjes alle media haalde en door u schromelijk over het hoofd wordt gezien. Ook drieduizend, het Leuvens project dat overal sterk gewaardeerd wordt is vergeten.
En zo kan ik nog wel even doorgaan.

In uw lijst is dan wel weer plaats voor merelroze.com (bij mijn weten een 100% Amsterdams weblog, dus wat doet die in een wedstrijd voor Vlaamse blogs?) en voor bijvoorbeeld onderweg.blogspot.com, terwijl liesbeth al een maand geleden is verhuisd.

Gezien ik geenszins akkoord kan gaan met de nominaties wil ik bij graag geschrapt worden uit de lijst van genomineerden.

met vriendelijke groeten,

i.

http://kerygma.be

Oh, en ik zal deze week natuurlijk een suggestie doen op wie u dan wel kunt stemmen, natuurlijk. Zo is mijn liefste bijvoorbeeld genomineerd en hij vindt het wél wijs. En zijn er nog een aantal mensen die ik zeer gaarne heb blij met hun nominatie. Maar ik persoonlijk heb dus liever dat u niet op mij stemt.

22 thoughts on “i. stuurt een mail.

 1. Het lijkt wel alsof ze de lijst van vorig jaar namen, er enkelen uitzwierden en aanvulden met de hippe nieuwe namen. Onderzoek ? Don’t think so.
  En vanwaar in godsnaam de interesse om fotoblogs te gaan vergelijken met persoonlijke rants&raves of stadsblogs of linkdumperij ? Maak daar desnoods aparte categorieën van. Maak een duidelijk opzet van wie wat kan nomineren en hoe er gestemd kan worden ipv natte vingerwerk en registratie voordat je de keuzes kan zien. Ja ja, allemaal verplicht het boekske kopen om de lijst te zien zeker ? Aap uit de mouw enzo.

 2. Mijn ouders zouden me Annelies genoemd hebben mocht ik een meisje geweest zijn. Liesbeth is ook ok, maar aangezien ik geen meisje ben, verkies ik toch wel Pieter.. 😉

  *bij deze heb ik toch eindelijk erkenning gekregen voor mijn nieuwe-man-zijn – ahum- :)*

 3. ‘t is natuurlijk een tof initiatief, maar inderdaad, een beetje meer research zou goed zijn. misschien moeten de bloggers er zich volgend jaar zelf eens mee bemoeien?

  anderzijds vind ik die competitie ook niet zo geweldig. uiteindelijk zijn alle blogs uniek en vallen ze moeilijk met elkaar te vergelijken…

 4. Ge zult nooit raden voor welke drie blogs den dezen hier gestemd heeft voor hij zijn feedreader is gaan uitpluizen…

 5. Groot gelijk, zelf wil/wou ik ook niet op die lijst staan en ronsel dan zeker ook geen stemmen. Mocht je reactie krijgen op je mail dan zou ik blij zijn hun reactie te lezen…

 6. ‘t leven zit niet rechtvaardig in elkaar!:)) Maar laat het aub niet aan je hart komen. Het gaat niet over de wereldvrede of de nobelprijs literatuur … het is inderdaad jammer dat echt goeie blogs (met vele bezoekers) nergens opduiken in zo’n lijst, anderzijds is het ook wel eens tof als ‘klein bloggertje’ onverwachts je naam te zien staan op de lijst van genomineerden.
  Maar krijg ik nu 1 stem of 1000 stemmen, wat kan mij dat schelen. Ik weet dat ik graag blog, dat er anderen zijn die regelmatig eens komen piepen, een leuk commentaartje posten … en voor mij doet dat deugd.

 7. Lien is niet opgenomen omdat het als een politiek weblog beschouwd wordt. Herman Van Rompuy staat er ook niet in, Tanguy Veys ook niet. Of dat jammer is, weet ik niet. Feit is dat als ze enkele politieke blogs opnemen en geen enkele VB blog, dat het VB weer de slachtoffertrick gaat hanteren. En dat ze dat proberen te vermijden, is het enige goeie aan dat boeksken …

 8. Laat ons zeggen dat ik het uit een “ons kent ons”-bron gehoord heb. Clickx is een computermagazine, en daarin wil men bewust niet aan politiek doen. Bitneukers uit de oude doos zijn per definitie niet zo bezig met politiek en willen dat ook niet in hun roddelboekje zien.

  De lijst wordt voornamelijk opgemaakt op basis van de suggestiebox. Vermoedelijk had ie zelf ook geen zin om er in te staan en heeft ie zich bewust niet ingeschreven. En zijn lezerspubliek lijkt me ook niet het publiek dat zich er mee bezig houdt 🙂

  Als je een beetje als een clickxlezer redeneert, lijkt die lijst heel logisch. Maar er mag wel eens een kwalitatief alternatief opstaan, vind ik. Had De Standaard geen alternatief vorig jaar?

  Ow, en waarom staat Netlash bij de weblogs en niet bij de pro’s??

 9. Waarmee ik niet wil zeggen dat Netwerk zoveel beter is he. Vroeger volgden die nog wat recente ontwikkelingen en durfden ze die ook al eens uitgebreid bespreken en uittesten, maar tegenwoordig is’t meer een MS-promogazet dan wat anders, een tienerboekske over GSM’s met de meest onbenullige toestanden ed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *