Het debat.

Indruk 1:
– Leterme heeft een stijladviseur die zijn bril heeft afgepakt. Maar toch vind ik dat hij een beetje de indruk geeft dat hij de mensen uitlacht. Ik vertrouw hem niet.
– Verhofstadt heeft een nieuwe bril. Ook een stijladviseur, waarschijnlijk. Hij lijkt wat nerveus, maar hij kan wel rap praten en denken, vind ik.
– Vande Lanotte lijkt heel rustig. Neemt de tijd om dingen duidelijk te formuleren. Ik hoor hem ook graag linksere dingen zeggen dan we de laatste tijd van spa gewend zijn.

***

Indruk 2:
– Vande Lanotte zijn tussenwerpsels zijn zeer grappig.
– De Vadder is zenuwachtig
– Phara ziet er uitstekend uit.

***


Duel tussen Verhofstadt en Vande Lanotte.

Ze kunnen misschien gaan samenwonen, die twee. Dat is niet echt een duel é, als ze met elkaar akkoord gaan.

***

Zegt Leterme
“Onze samenleving wordt geweldadiger” Is dat zo? Ik had daar gelijk nog niets over gehoord.

***

Zegt Leterme
“Dat landuyt iets gezegd heeft is natuurlijk geen garantie dat het juist is haha” Beetje laag hoor.

***

Verhofstadt zegt goede dingen over taakstraffen, vind ik.

***

Duel Leterme-Van de lanotte.
Dat gaat een beetje minder tussen die twee, hebben we de indruk.

***

Vande Lanotte werpt iets op over Electrabel, niemand wil antwoorden. Hm.
En wat later zegt hij het opeens mooi “Dat een monopolist die 40 jaar lang veel geld heeft verdiend wél betaalt oom een DVD over het klimaat bij een populair weekblad te stoppen, maar niet meebetaalt aan de isolatie van woningen, als socialist shockeert mij dat”

Right on, Johan.

**conclusie: ik weet hoe ik ga stemmen. het is niet echt een verrassing.

16 thoughts on “Het debat.

 1. Ik weet niet onder welke steen je hebt gezeten, maar die nieuwe bril van Verhofstadt is al weer oud, en Leterme is maanden geleden al gerestyled. 😉

 2. Vande Lanotte wacht ook steeds af en heeft vaak het laatste woord, en hij schudt – zoals je zegt – z’n saaiheid een beetje van zich door die ‘grapjes’. Hij pakt het niet slecht aan.

 3. Onder welke steen of op welke ballatum… Het is drie maand geleden dat ik nog een ander tv-programma heb gezien dan tetteneiland.

 4. Vooral benieuwd naar die nabespreking op Canvas zodadelijk. Zou dat met herhalingen van tackles, overtredingen en geniale assists in slow motion zijn en al? En met Frank Raes en Brusselmans in zondagavondmood?

 5. Ik zeg het nog eens, ik vind die Phara laag. Echt laag. Volgens mij wil ze gewoon zelf meedoen aan de verkiezingen.

 6. Ik had de indruk dat Phara ze daar een voor een stond uit te lachen. Ze heeft wel een prachtige stek naar Leterme gegooid. Guy was erg mondig, in een positieve manier. Hij stak er ook wat droge opmerkingen tussen? Vandelanotte leek wat op de achtergrond te blijven maar kwam wel raak uit de hoek.

 7. Leterme staat daar zo zelfgenoegzaam te lachen omdat hij de overwinning al denkt op zak te hebben en hij lacht iedereen uit dat het niet schoon meer is, tsss naastenliefde…

 8. “… linksere dingen zeggen dan we de laatste tijd van spa gewend zijn”

  Helaas is er nog een verschil tussen linkse dingen zeggen en doen.

 9. laat ons nu 1 ding hopen: dat de soccen eindelijk nekeer uit de regering blijven, oppositie zal ze goed doen
  maar ‘t zal wel roomsrood worden zeker

 10. … zag ik tijdens dat debat niet op Canvas een documentaire waarin ze tonen dat Vandelanotte wel heel hard roept over de motteballentax, maar tegelijk door Verhofstadt aan Suez toelaat te beloven dat deze er nooit zal komen (tenminste niet voor 2010)? Dan klinkt die uitspraak over Electrabel toch wel een tikje populistisch.

  [noot: natuurlijk moet Electrabel niet mee betalen aan de isolatie van ons huis; ze moeten mij liever een eerlijke prijs geven voor mijn energie zodat ik met dat geld die isolatie zélf kan betalen. Belastingen betaal ik nl. bij voorkeur aan de staat, niet aan Electrabel :-)]

 11. Zag ik niet eerder dat Johan Vande Lanotte in het programma op Canvast politieke moed toonde door de vrij harde waarheid te zeggen over over die kwestie? Het woord ‘formeel’ wordt door Vande Lanotte niet zomaar gebruikt.

  En het is ook Vandelanotte die hetzelfde onderwerp aankaart in het debat, misschien wel om reactie uit te lokken over hetzelfde onderwerp.

  Ik geloof dus dat de sp.a hoe dan ook de ‘mottenballentax’ zal realiseren. Ik trakteer als het niet waar is!

 12. Leterme zat daar alleszins heel de tijd te mompelen en te brommen terwijl de anderen bezig waren. Ik vind hem n beetje arrogant zo..

 13. Laatst zag ik dat fijne ministertje (ik vergeet altijd haar naam) van de CD&V..die heeft ook een grappige trek: iedere keer als iemand uit het publiek iets zegt begint zij alvast ‘neen’ te schudden. ‘t Is net een kleine zus van Leterme, die kan ook zo hoofdschudden van..ach, arme stumperds, gelukkig weet ik alles veel beter..

 14. Ik vind Leterme ook niet helemaal pluis… echt zo’n typeke met een ‘verborgen agenda’… Ik weet ook al voor wie ik zal stemmen en ik denk dat we overeenkomen 😉

 15. Ik denk dat ik deze keer maar eens niet pricipieel stem. Rood zit waarschijnlijk toch in de regering. CD&V is volgens mij terug naar af (stel je vvor dat homohuwelijk en euthanasiewetgeving teruggeschroefd worden), dus voel ik me verplicht om Verhofstadt en co te steunen ook al stem ik sinds jaren groen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *