Voor de goeie.

Vroeger in het dorp ging ik mee met mijn mama en papa naar het stembureau, ook lang voor ik moest stemmen. Een zinnetje dat daar steevast werd uitgewisseld tussen kennissen en buren en vrienden en familie was “op de goeie é”. Ik weet nog heel levendig hoe ik ooit, als klein meiske, aan papa heb gevraagd “Weet gij dan wie de goeie zijn?” en dat hij antwoordde dat de goeie die waren waarop hij stemde.

Toen ik zelf eindelijk mocht kiezen had ik het gevoel dat eigenlijk ongeveer alle partijen de goeie waren, behalve die ene. Voor “de goeie” was dus beter “niet voor de slechte” geweest.

Vandaag heb ik dat gevoel niet, ik heb het idee dat er veel slecht kan gebeuren en dat gevoel is gisteren dankzij het populistische debat op VTM nog versterkt. Dus ik hoop van harte dat u voor de goeie stemt, vandaag.

5 thoughts on “Voor de goeie.

  1. Het komt niet goed jong. De “goeie” verliezen soms bijna de helft. En ja, dat zijn mss wel voorlopige uitslagen, maar de trend is toch wel gezet … 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *