De doe-het-zelf-hand is gauw gevuld.

Ik ben momenteel bezig met de voorbereidende werken om mijn tweede boekenkast op maat te schilderen (foto’s volgen, ja). Het ding is gemaakt in mdf en moet nu nog een laag primer en twee lagen lak in verschillende kleuren krijgen. Maar voor dat kan gebeuren moeten alle gaatjes van vijzen en alle kieren dichtgeplamuurd worden. Mensen met ervaring in de plamuringbusiness weten dat plamuur een handig maar niet perfect goedje is: ge moet dat mengen, dat droogt uit terwijl ge bezig zijt en het allerbelangrijkst: het krimpt, wat betekent dat ge moet plamuren, laten drogen, opschuren en dan afplamuren. Op aanraden van kenner-ter-zake titus heb ik nu echter een schitterend potje aangeschaft…superlicht, droogt op twee uur, makkelijk om mee te werken en vooral: krimpt niet. Dus 1 laagje is voldoende en daarna enkel nog een beetje opschuren.
En kijk, ik word daar dus immens gelukkig van, van zo’n dingen.

Red Devil One Time. Onthou die naam.

12 thoughts on “De doe-het-zelf-hand is gauw gevuld.

  1. Ik zou hier kunnen reclame maken voor het tegentype van BOSS paints, nl. Bossfill. Gezien ik daar niet meer werk en Red Devil One Time echt wel beter is, doe ik dat nu lekker niet sè!

    😉

  2. Wij hebben het gekocht bij colora in Oostakker-sint-amandsberg. Vlakbij de carrefour. Voor al uw verfadvies, verven en red devil. (zou ik nu korting beginnen krijgen?)

  3. Nice tip. Ware het niet dat al ons gaatjes in de keuken net opgevuld zijn. Maar misschien zijn er nog wat gaatjes over.

  4. Trek gewoon uw stoute schoenen aan en vraag korting! Ze hebben meer dan genoeg marge… trust me, I know for sure!

  5. Zijt ge daar zo wat kontent van, van die boekenkasten op maat? Zo ja, kunt ge mij dan ne keer doorgeven wie die gemaakt heeft? Ook grote interesse en al. En ik kijk natuurlijk uit naar de foto’s (geweetwel, die dingen die zouden volgen ;-).

  6. Voor wat het waard is, nog een tip voor als je nog schilderwerken zou hebben. Tegenwoordig kan je ook primer in een hele waaier kleuren krijgen. Dat spaart een verflaag uit en dus ook geld en vooral tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *