Oh kijk.

Kijkt kijkt, er is een jongen die vindt dat wij geen journalisten zijn, in de blogosfeer. Een artikel dat hij –overigens niet gehinderd door enige kennis terzake — ongetwijfeld grotendeels heeft geschreven om google-ranking te krijgen. Kijk zie, een steek die ook in het artikel had kunnen staan. En het was bovendien al zo lang geleden dat er nog eens over De Standaard werd gebabbeld op het interweb. Auwtsj, nog ene.
Storm, meet glazeken water. Pure tendensieuze provocatie, zeggen wij hier ten huize.

Ego’s als we zijn, schrijven we er natuurlijk allemaal over. Ik ook, kijkt u maar, ik kan het niet laten. Verontwaardigd, verbolgen en een beetje geïrriteerd, zo klinken de meeste stemmen. En zoals het bloggers betaamt wordt er met allerlei bewijzen gezwaaid die de boude beweringen van die jongen moeten weerleggen. Argumenten, nuanceringen…een mens zou bijna gaan denken dat bloggers nog tot iets anders in staat zijn dan schrijven over de kleur van hun onderbroek.

Hier op Kerygma krijgt u echter geen argumentatie, want wij doen daar niet aan mee. Hier enkel welgemeende Flip Kowlier, waarop wij in lachen uitbarsten en de lichtbak aanzetten om te zien of Dr. Phil zijn fraudeurs al heeft gevonden.

Zwart met oranje en roze bollekes. Het is een mooie, hoor.

21 thoughts on “Oh kijk.

 1. In die paragraaf waar hij vermeldt dat ‘de bitches’ en ‘om ter saaist’ het podium vullen in de categorie groepsblog, vind ik wel dat hij enigsinds gelijk heeft. In die top10 staan véél interessantere en invloedrijkere blogs.

  Nuja, voor de rest is dat artikel slechts een poging om inderdaad wat aandacht te trekken en zelfs eventueel wat reclame te maken voor zijn teksten.

 2. Waarschijnlijk heeft hij ooit geprobeerd ook een blog op te starten en is hij nooit over 5 hits per dag geraakt :). Dan moet ge ‘t natuurlijk op een ander manier proberen he.

 3. ik ben geen blogger. dus ik lees het artikel als consument. en ik onthoud dat de meneer zegt dat Gentblogt goed bezig is en als voorbeeld zou moeten dienen voor nog zulke initiatieven.
  En daar ben ik het mee eens.

 4. kerygma,

  ik vind uw reaktie toch ook redelijk bekrompen feitelijk.
  Die mens provoceert naar mijn mening niet echt.
  Als ge u desalnietemin geviseerd voelt ligt het ‘probleem’ – als er al één is natuurlijk- toch meer bij uzelve.
  Niettemin lees ik jouw blog regelmatig, al kan dat ook te maken hebben met het feit dat ik mij al eens graag erger 😉

 5. Dingsken,

  mijn naam is ilse of i, ietjen of enige andere variant zo u wenst. evenwel: kerygma, dat is de weblog.

  Over dat hij niet provoceert, daar wil ik gerust eens over discussieren. Met zo’n artikel smeek je gewoon om reactie van degenen naar wie je steekt.

  Maar even ter verduidelijking: ik voel mij niet geviseerd, ik lach hem alleen maar uit.

 6. beste Ilse,

  Mijn naam is niet Dingesken, maar Bollegijs;-)
  Ik vind jouw toon af en toe wat neigen naar het pretentieuze. Met een degelijke argumentatie bereik je meestal meer dan met wat ‘uitlachen’. Neem je het niet wat te serieus? Die mens geeft ook slechts zijn mening he, net zoals jij dat hier doet.

  groeten

  Bollegijs

 7. Dag Bollegijs,
  Als er één ding is dat ik het niet neem is het serieus (oeh, wat een kromme zin zeg).

  Dat mijn toon naar het pretentieuze neigt, dat kan best zijn, het is een stijlfiguur als een ander vermoed ik. Sommige mensen vinden dat grappig, anderen vinden het irritant, ik schrijf graag zo.

  Wat betreft het geven van de mening van die mens: lees dit eens. Dirk heeft 100% gelijk.

 8. Je bedoelt het verhaal over de steen in de kikkerpoel?
  ik zie het verband niet, tenzij mischien dat die man van de Standaard de steen gegooid heeft en jij een kikker bent ?:)

  Ik weet niet of pretentie een geldige stijlfiguur is. Ik geloof wel dat je niet pretentieus bent, maar als je je van die ‘stijlfiguur’ bedient is het normaal dat mensen soms denken dat je dat wel bent. Ik zou dat enkel grappig kunden vinden als ik je beter zou kennen en weten dat je het zo (serieus) niet bedoelt. En mischien zijn de meeste van jouw bloglezers wel in die categorie.Fair enough, ik dus niet. Een blog hebben op zich is al redelijk pretentieus, als je dan ook nog die stijlfiguur gebruikt is het mischien wel dubbel-op?

  Anyway, een blog zonder reacties is dood, dus bij deze ben je wel goed bezig neem ik aan 😉

  groeten

  Bollegijs

 9. Ik ken Ilse niet persoonlijk en mij is anders wel duidelijk dat het een stijlfiguur is. En ik vind dat grappig, anders zou ik hier niet zo vaak komen lezen. En godzijdank dat de Vlaamse blogosfeer de Amerikaanse niet is, nee?

 10. @ Bollegijs : als i. de kikker is zou ik het idee dat jij de prins bent wel grappig “kunden vinden ”
  Klik toch door naar die andere, volgens jou, boeiende (buitenlandse ?)blogs als deze je alleen maar kan irriteren .
  En als Gent Blogt je ook irriteert :ik denk dat ze daar gerust nog vrijwilligers willen verwelkomen die in een boeiende schrijfstijl doorspekt van “geldige stijlfiguren” kunnen schrijven : stel je kandidatuur .

 11. Edith,

  ik heb mij niet uitgesproken over andere al dan niet buitenlandse al dan niet boeiende blogs. Ik heb dus moeite om jouw advies te valideren.

  Evenmin heb ik gezegd dat Gentblogt mij irriteert. Ik lees het niet en ben het ook niet van plan.

  Het te pas en ten onpas gebruiken van quotes irriteert mij dan weer wel een beetje;)

  met vriendelijke groeten,

  bollegijs

 12. els,

  Misschien met je eens met kritiek leren omgaan, meid. ‘T is niet omdat jij dat vindt dat ik dat ook moet vinden. Zoiets heet diversiteit van meningen en mocht je dat respecteren dan zou de wereld a better place zijn.

  Bolle

 13. Drongen, 15 december 2007

  Geachte Ilse en Bolle Gijs

  Ik heb persoonlijk mijn bedenkingen bij jullie discours.

  Inzonderheid raken de aanhef en afsluiting waarlijk kant noch wal in de reacties op een weblog. Mag ik jullie dan ook met aandrang verzoeken om ofwel over te schakelen op elektronische post, ofwel beiden jullie pretentieuze uitlatingen te herformuleren middels esthetisch verantwoorde vormelijkheid?

  Verder zou ik het ook op prijs stellen als jullie onmiddellijk stopten met zeiken. Gauw, zeg.

  Met de meeste hoogachting

  Tim De Pauw
  Algemeen bestuurder pwnt.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *