Vieze beesten.

Mieren. Die rotbeesten zitten gewoon overal in huis, de laatste twee weken. Dat komt volgens mij door de opwarming van het klimaat. Ik weet niet hoe precies, maar tegenwoordig is alles wat een mens irriteert aan de natuur de schuld van de global warming. Ik zeg u: het broeikaseffect is de neger van de 21ste eeuw.
Goed, de mieren zitten enkel op de benedenverdieping voorlopig, en ik hoop dat dat komt omdat ze de trap niet opkunnen met hun korte poten en hun roste knieën, maar ik betwijfel het eerlijk gezegd. Ik mag het niet gedroomd hebben dat ze binnen een paar dagen ook boven zitten. In mijn bed en in mijn kleren. Een vooruitzicht dat mij in eerlijk gezegd met een vleugje paniek vervult. Of tenminste een licht oncomfortabel gevoel geeft. Die laatste zin klinkt alsof ik het heb over inlegkruisjes, maar het gaat dus wel degelijk nog steeds over mieren.
Zo. Mieren en een referentie naar uw onderbroek slinks in één zin gepleurd. Licht oncomfortabel gevoel, voor u geïllustreerd zie.

Terwijl ik deze eerste alinea heb getikt (1 minuut), heb ik er al drie weggeveegd. Drie. Dat is om de twintig seconden één, voor het geval u nu snel naar uw gsm zoekt om dat uit te rekenen.

Vieze beesten zijn het, met het irritant gefriemel en geniepig verschijnen uit hoekjes en gaatjes die ik met mijn lomp oog niet kan zien. Laf is dat. En die arrogantie. Oh Oh, wij zijn klein en wij kunnen overal tussenkruipen, haha. Vuile smeerlapkes. Het lijkt bovendien alsof ze zichzelf ergens in onze spouwmuur laboratoriumsgewijs aan het klonen zijn, want voor elk bruin monster dat ik platduw, verschijnen er twee andere.

En ja, ik kan zo van die spuitbussen kopen, maar wij zijn nogal voor het milieu hier thuis, dus liever niet. En die lokdozen: dat ziet er allemaal heel proper uit, maar als ge zoals ons een stoere kat rondlopen die al eens nieuwsgierig durft lekken aan rondslingerende dingen en die bovendien een vermoedelijk verleden van vergiftigingheeft, dan lijkt dat opeens niet zo’n super-optie.

Tips, iemand?

30 thoughts on “Vieze beesten.

 1. Als ze in de muren zitten zit er volgens mij niks anders op dan een bommeke gas op de benedenverdieping te laten leegspuiten. (jullie mogen dan wel niet aanwezig zijn in het huis)

 2. Nochtans, zo van die lokdozen: dat werkt goed. In ons vorig huis hadden we enorm veel mieren op onze koer, maar ook 2 katten (de mieren en de katten zijn weliswaar niet gerelateerd).

  We hebben 2 van die lokdozen gekocht: groene dingen, volledig dicht met een gaatje of 3 waar de mieren binnenkunnen (en terug buiten).

  Het duurt even voor het effect heeft, maar een paar dagen later was onze koer ineens een mierenkerkhof. Alles – maar dan ook alles – dood.

  En de katten hebben het alletwee overleefd. Veel is er niet te likken aan zo’n dooske. But your cat’s mileage may vary, natuurlijk.

 3. Zo’n mierenlokdoos onder een vergiet zetten, en dat dan vastzetten met iets behoorlijk zwaars of met wat ijzerdraad of zo, dat uw beest er niet aan kan. Als ge geen risico wilt lopen tenminste, want die groene Bayer dinges werken inderdaad prima en zijn normaal gezien vrij kind- en huisdierproof. Alhoewel, met Henk weet ge nooit natuurlijk.

 4. Het meest milieuvriendelijke alternatief om mieren tegen te houden: koperen muntjes. Ik weet niet of het met die nieuwe werkt, maar die van een halve frank van vroeger deden het alleszins prima. Tis te zeggen, de mieren gaan er niet dood van, maar ze hebben er blijkbaar gewoon een grondige hekel aan, dus als het voor hun ingang ligt, komen ze er gewoon niet overheen. Dat werkt natuurlijk wel alleen als je weet waar ze binnenkomen, anders lopen ze er gewoon omheen…

 5. Hm, ik ben ook nogal pro een proper milieu, maar ik heb twee weken geleden binnen toch ook een poedertje van Bayer gestrooid langs de wandelweg van de mieren. Lokdozen heb ik vorig jaar ook geprobeerd, maar dat deed niet veel af. Dat poedertje werkt prima.

 6. Cinnamon- ants don’t like it – cinnamon is slightly toxic and OK for you in moderate amounts but ants really don’t like it- I’ve used it around the house for years- just a line and they won’t cross it – fun to watch in my office as they turn around to avoid it. But here too: only works if you know where they enter.

 7. Ik ben geschokt, i.! Mieren zijn prachtige beestjes, fantastisch fascinerend. In de plaats van ze te bestrijden moet je ze behandelen als huisdieren, eten geven en af en toe eens een lief aaike. En dan heeft Boogie er plots een heleboel vriendjes bij, dus die zal ook blij zijn.

 8. Wij zaten eens op een idyllisch tropisch eiland in een hutje op palen. Heel ‘back to basics’. Het was gelijk in de boekskes: aan een wit strand en palmbomen enzo.

  Tot het ‘s nachts tropisch begon te regenen en er 100.000 miljard mieren het natte strand ontsnapten, onze paalwoning in.

  Ik kan u verzekeren dat het niet leuk is om wakker te worden van mierenbeten en te merken dat uw bed en uw lijf vol mieren zitten. brrr. Ik krijg terug de kriebels als ik eraan terugdenk. Twee dagen niet geslapen. Die hut, onze rugzakken, ALLES vol mieren.

  Allez, slaap lekker de komende weken!

 9. ik heb een soort biostrooikorrel gekocht (vanwege de katten, inderdaad) ik dnek bij colruyt vorige zomer. ik check vanavond even wat het merk precies is.

  je moet het spul gewoon aan de uitgang van hun tunneltjes strooien, heeft een beetje een geur maar werkt prima en is vriendelijk voor de rest van de huisdieren.

 10. Ietswat extreme oplossing mischien maar het enige continent zonder mieren is Antartica.

  (source: de Engelse versie van Trivial Pursuit: ANTartica)

 11. Bij mij zitten er zo van die pissebedden in huis. En ik weet begot niet vanwaar ze komen want ik vind er wel overal (op het gelijkvloers dan).
  Vind het ook maar viesjes.

 12. Die koperen muntjes :ook nog geprobeerd , ons mieren waren daar niet bang van . Ik gebruik de groene doosjes en leg die ergens waar de katten niet bij kunnen .

 13. Vorig jaar ook enorm last van gehad. De muntjes deden inderdaad niets, had ze nochtans over de gehele breedte van het schuifraam geplaatst. Ik dacht dat zout hielp, maar nu ben ik aan het twijfelen omdat dat bij slakken ook zo goed helpt.

  En troost u, bij ons zaten er nog vliegende mieren bij ook. Brrr.

 14. Troost je met de gedachte dat het geen kakkerlakken zijn. Die beesten zijn hier een plaag in de zomer omwille van het klimaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *