Het zesde zintuig.

Gisteren zodanig druk aan het verbeteren dat ik Het Zesde Zintuig op de VTM was vergeten. Gelukkelijk activeerde mijn hoogstpersoonlijk zesde zintuig een kwartier voor het einde een onweerstaanbare drang tot beetje rondzappen en hopla, ik kwam bij Idool voor helderzienden terecht. Dat kan haast geen toeval zijn. On-mid-del-lijk de voorzitter op de hoogte gebracht, zodat hij kon stoppen met zich ergeren aan de kunst en zich gezellig googletalksgewijs samen met mezelve kon ergeren aan de peoples who have contact with the other sides / insert X-files theme music here.

( Want zo gaat dat in die dingen: alleen is er geen zak aan om daar naar te kijken. Trash-televisie is een sociaal gebeuren en de man van mijn leven moest zonodig optreden en over porno contempleren.)

Algemeen gezien is vooral bijgebleven dat Johan Terryn van mij volgend jaar weer mag meedoen met steracteur sterartiest. Het zingen is niet om over naar huis te schrijven, maar zet het geluid uit en ge kunt daar uren naar kijken. Leve Johan Terryn.

Maar we dwalen af. De meneren en mevrouwen werden één voor één een winkel binnengeloodst alwaar hen gezegd werd dat er iets tragisch was gebeurd en ze een blouse in de hand werden gestopt. Eén meneer gokte abusievelijk dat het een mannenhemd was, en die was dan natuurlijk al verkeerd. De anderen zagen: een hemd van een jong meiske. Score!
Iedereen die iets van kledingtrends kent, zag onmiddellijk dat de blouse in kwestie jaren 80 materiaal was: zo groot en afgewassen jeanserig maken ze dat pas sinds een paar maand opnieuw, maar dan anders, dus het was een oude blouse. Een snelle rekensom leert de beredeneerde paragnost dan dat het gaat om een hemd van 20 jaar geleden.
Logica: als iemand een hemd van een jong meisje 20 jaar bewaart, en er is sprake van iets zeer tragisch, dan zou het wel eens over moord kunnen gaan. Score!
Motief numero uno in zo’n tragisch moorgeval: jaloezie. Score!
Wist u trouwens dat na “thuis” en “op de openbare weg” een “horecagelegenheid” de derde meest voorkomende locatie is voor moord? Het was niet thuis, het was niet op straat. Hopla: score!

En dan de hoofdwond. Er zijn geen specifieke cijfers over te vinden, maar: het zou ook het eerste zijn dat ik zou zeggen. Voeg daar de cold reading bij waarover Michel het had en u heeft: een helderziende.

Misschien moet ik mij maar eens inschrijven om mee te doen.

14 thoughts on “Het zesde zintuig.

 1. Heb het ook niet gezien wegens rondhangend met uw wederhelft, maar gaat het soms over de moord op de verkoopster in de jeanswinkel ettelijke jaren geleden in Leuven ? If so, dan ben ik ook helderziend. Of ik heb gewoon gemakkelijk dingen afgeleid uit het aanwezige materiaal/feiten. 🙂

 2. Volgende keer een volledige uitzending bekijken, Ilse, in plaats van te oordelen op één fragment. Vind dat je het trouwens wel érg simpel voorstelt, terwijl de helderzienden er wel in slaagden om te zeggen waar de moord exact gebeurde, welke kleren de moordenaar droeg en welke richting hij nadien uitliep. Dan kan je zeggen ‘ja, natuurlijk, die van het station, waar je kunt opgaan in de massa’, maar geef toe: de moordenaar had ook na zijn daad al meteen bij de lurven gevat kunnen zijn of whatever.
  Soit, ik ben een believer, laat dat duidelijk zijn :p

 3. Hier ook een grote Johan Terryn fan, met het geluid af dan. Hoewel, als hij niet zingt, vind ik hem een sexy stem hebben. Maar dat kan aan mij liggen 🙂

 4. Ik wist dat je dat ging zeggen :p

  En wie zegt mij volledig officieel dat het niet bestaat? Zo lang er toch enige twijfel is, wil ik er gerust in meegaan, al was het maar omdat het bijzonder intrigerend is (en omdat ik trouwens ook bijzonder veel geloof hecht aan wichelaars die wateraders opsporen met hun wichelroede). Wat niet wegneemt trouwens dat ook ik met een kritisch oog zit te kijken, zulle, wees gerust. Sinterklaas heb ik bijvoorbeeld ook al een tijd afgezworen.

  Alleen behoor ik nu eenmaal tot de groep die het mystieke het voordeel van de twijfel wil gunnen en niet tot de groep die begint met te oordelen dat het niet kan en vervolgens op zoek gaat naar de bijhorende argumenten om dat te bewijzen.

 5. Ik ga akkoord met freaq. Ik kan het niet laten het paranormale redelijk interessant te vinden. Zelfs hoopgevend, een beetje.

  Helaas kan je niet met zekerheid zeggen in hoeverre die deelnemers over bepaalde zaken ingelicht zijn. Ik had het alleszins liever iets transparanter gezien. Met een gerechtsdeurwaarder erbij ofzo 🙂

  Anyway, ik was toch een beetje onder de indruk, het merendeel van de deelnemers leek me best oprecht. Ik heb zelfs een traan gelaten toen de moeder van het slachtoffer er werd bijgehaald. Zouden ze waarlijk met die haar voeten durven spelen door er wat op voorhand ingelichte phoneys bij te halen?

  Ik ben goedgelovig genoeg om te denken van niet.

  Daarbij. Zet mij ergens in een winkel om te raden wat daar gebeurd zou kunnen zijn en ik zou persoonlijk niet weten waar te beginnen. Ik zou zeker niet zeggen: “Hé! Dit was vroeger een taverne en ik voel pijn in mijn achterhoofd.”

 6. iemand dan al naar Haunted Homes op Vitaya gekeken? Gegeven; vaak typisch Britse doorsneewoningen waar zgz bovennatuurlijke verschijnselen plaatsvinden. De paranormaal begaafde hoort en voelt vanalles, de mensen die er wonen hebben sowieso al last van vanalles voelen/horen/zien, komt er iemand met ‘professionele meetapparatuur’ maar die geeft praktisch nooit iets aan (één keer eens temperatuurverschil). Op het einde stapt er ook een professor parapsychologie binnen -de nuchterheid zelve- die na ettelijke afleveringen nog nooit iets gevoeld/gehoord/gezien heeft (ook al zou hij graag een believer zijn). Hij komt vaak met de term ‘massahysterie’ of heel logische verklaringen op de proppen.
  om te besluiten volgt er meestal een belachelijke ‘uitdrijvingsséance’ en brabbelt de paranormaal begaafde wat latijn.
  ik was nieuwsgierig en heb het een tijd gevolgd. Nu erger ik er mij alleen maar aan.

 7. Darkman zegt : if so, dan ben ik ook helderziend. Of ik heb gewoon gemakkelijk dingen afgeleid uit het aanwezige materiaal/feiten.
  Welk materiaal ? Een foto in een omslag die de helderzienden niet te zien kregen ! En een trui ! Verder was de zaak volledig vernieuwd en was er niets waaruit je kom afleiden dat het vroeger een horecazaak was. Veel aanwezige feiten waren er zeker niet. En het feit dat Naomi iets wist over een 2 waarbij de mama bevestigde dat haar dochter op 2 september verjaart, de pijn in haar hoofd. Ze kon de exacte plek aanwijzen waar de moord gebeurd was. Beschrijving van de kleren en dat er een sterke moeder-dochter band was. Tja, als je dat allemaal kunt afleiden van een gesloten omslag en een trui…… Dan zou ik zeggen doe het maar na.
  Proficiat aan Naomi en ja, ik ben zeker een believer !!! Heb haar trouwens al zelfs bezig gezien en gehoord en was ferm onder de indruk.

 8. Ik heb het programma bewust niet bekeken, omdat ik vind dat mensen die echt over een gave beschikken die hen van hierboven werd geschonken, niet moet gebruikt worden om anderen al dan niet te laten geloven dat er werkelijk een 6e zintuig bestaat. Ikzelf heb ook een gave, maar zal die nooit openbaar maken en help er alleen maar mensen mee uit mijn omgeving zonder enige andere cinema. Ik vind het wel erg dat helderziendheid in dit programma op die manier in vraag wordt gesteld, want iemand die niet over zo’n gave beschikt weet ook niet waarover hij of zij praat, of dat nu een professor is in de weet ik veel wat – kunde of een doodgewone sterveling, wij willen het mysterie van het paranormale trachten te begrijpen en te doorgronden, maar dat zal geen enkele persoon hier op aarde ooit lukken. Alleen na dit leven zullen we weten wat er van aan is.

 9. Heb dit programma ook volledig gevolgd en bezit ook vast en zeker het zesde zintuig. Ben zelfs supergevoelig voor sferen van mensen en bepaalde
  gebouwen. Inderdaad kiki,het “mysterie” is zeer moeilijk te doorgronden, het woord zelve zegt al meer dan genoeg, er hangt een soort waas of sluier rond waarvan slechts een tipje wordt opgelicht. Vroeger geloofde ik er ook niet in doch “NU” ik er dagdagelijks mee geconfronteerd en zelf mee bezig ben
  wordt me hier aards méér en méér duidelijk en klaar.
  Hoop dat de wetenschappers dit ook eens grondig gaan
  onderzoeken die onstoffelijke werelden als ze tenminste er voor “open” staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *