Het kieken.

Ik heb een kieken gemaakt, omdat ik er bij hem over had gelezen. Natuurlijk doe ik dat helemaal anders, want voor dood niet dat ik een recept zou volgen. Recepten zijn tijdrovend en maken mij zenuwachtig. Ge kent dat wel: ge hebt geen rodewijnazijn in huis en voor ge het weet staat ge u een half uur af te vragen of balsamico ook goed zou zijn. Of misschien dat fleske met Xeres op. Dilemma’s dilemma’s en vooral veel tijd verloren en uw saus helegans uitgedampt. Neen, dan liever geen recept en gewoon overkappen wat het lekkerste riekt.

Maar ge wilt een recept? Koop een kieken. Koop een limoen. Koop een struik koriander en riek er de hele weg naar huis aan omdat het zo fantastisch ruikt. Vloek aan de kassa van Delhaize omdat Delhaize pokkeduur is. En zorg dat ge thuis ook peterselie, olijfolie, boter, zout, peper en look hebt.
Zet uw nieuwe oven op 240 graden. Leg het kieken in een vuurvaste schotel. Snij de limoen in vier en steek hem in de poep van het kieken, samen met koriander en peterselie. En een half ajuintje, als ge dat wilt. En look. Lach omdat ge dingen in de poep van een kieken aan het steken zijt.
Snij ook in het vel van het kieken een paar gleufkes en steek daar tenen look onder. wrijf het kieken in met zout en peper, en giet er olijfolie over. Leg ook klontjes boter bovenop. Low Calory is voor mietjes.

Stop het kieken in de oven. Kijk naar Will&Grace, Friends en Neveneffecten. Zet nu de temperatuur op 200 graden en kijk naar House.

Eet.

6 thoughts on “Het kieken.

  1. Kunt ge de kringspier van die poep dan achteraf frituren tot een soort calamares?

    En bedankt om naar ons te kijken terwijl der een kiek in uwen oven zit ;-).

  2. Superrecept. Ooit aan gedacht om een I-kookboek in deze stijl uit te geven, dan zou ik koken ooit nog eens leuk gaan vinden.

  3. haha; recepten lezen is saai maar het jouwe lezen was heel leuk 🙂
    heerlijk hé met limoen en koriander ? (beter geen citroen Minnie want das vree zuur in vergelijking met een limoen, of wasda om te lachen?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *