Onderwijs. Maar dan wat minder.

Einde schooljaar. Nog een week en het is vakantie. Al maanden zuchten er geruchten door de gangen, er wordt hier en daar voorzichtig gespeculeerd. We gingen samen met onze studenten protesteren een tijd geleden, ook. Er werd geschoven, gefluisterd, met een bang hart afgewacht.

Sinds een paar dagen is het officieel. De impact wordt duidelijk, langzaamaan. Het is wat het is, en er is niks aan te doen. Maar het is niet mooi. Vrolijke krullen en een gulle lach die er opeens veel minder zal zijn, bijvoorbeeld. Of het knippen in mijn eigen vakgroep, en het nog niet weten waar het precies zal gebeuren.

Ik word daar niet vrolijk van, daar kan geen stralende zomerzon wat aan doen. En er zijn nochtans nogal wat leerkrachten nodig, de komende jaren.

One thought on “Onderwijs. Maar dan wat minder.

  1. Zalig. Mijn keuze om terug te gaan studeren is hier wederom bevestigd. (En twijfel steekt toch wel af en toe de kop op, als je 30 bent en een boekentas moet gaan kopen)

    Maar binnen 3 jaar is er een juf bij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *