Ik weekmenu.

Jawel, ook wij hier ten huize doen aan weekmenu’s. Anderhalve week, vaak, wegens dat ik niet elke week naar de colruyt kan. Maar dus wel degelijk planningen, want het leven kan hier soms ingewikkeld zijn: het lief en ikzelve hebben allebei een nogal onregelmatig leven, en om niet constant toevlucht te moeten zoeken tot koken met een gsm en een mobilette moet er hier al eens nagedacht worden over hoe we de voedselkant van het leven invullen. Daarom: een exclusieve kijk in onzen privé, en in mijn kookpotten voor de komende week.
Paars betekent: dingen die het avond-eten beïnvloeden — ofwel het lief uithuizig, ofwel ikzelf. Op zo’n dagen probeer ik zoveel mogelijk ‘s middags te koken, maar als het werkendag is, dan eet ik ‘s avonds brol, en het lief eet brol op zijn optredens.
Groen betekent: dingen die ik moet maken voor de volgende dag. Ik werk voltijds é, dus organisatie is key.

Enfin. Het ziet er zo uit. (klik voor groter)
weekmenu

Ik maak veel soep ja, mijn kind eet dat graag en ik ook. Voor de rest van de recepten: er is een keer het kieken, want dat is mijn lief zijn favoriet.
De rest is vrij simpel. Een ovenschotel, een vis die ik met tapenade insmeer voor hij in de oven gegooid wordt. Een keer vlees, patatten en groenten. Veel recept kan ik dus niet vertellen, tenzij van deze geniale pasta met pompoen.

Snij de pompoen in blokjes, strooi er ruim rozemarijn over en een paar teentjes geperste knoflook. Overgiet met olijfolie en zet in een oven op 200°. Lees een boekje of hou u op andere onnuttige manieren bezig: de pompoen moet toch drie kwartier in de oven, en de rest is maar twintig minuutjes werk. Vrije tijd dus.
Na een half uurtje: breng water aan de kook.
Snij een rode ui in ringen, smelt boter in een pan en laat de ui even stoven. Overgiet met wat honing en laat een beetje karameliseren. Voeg een flinke scheut kippenbouillon toe (ik gebruik een half blokske, want ik ben niet zot en ook geen wonderhuisvrouw, dus ik heb geen tijd om dat vers te maken) en laat pruttelen.
Als het water kookt: kook uw penne.
Snij een blok feta in blokjes.
Als alles klaar is: penne afgieten, veel olijfolie erover. Pompoen uit de oven, bestrooien met grof zout en zwarte peper. Uienmengsel erbij kappen, mengen en dan de pasta erdoor mengen. Op het einde: de feta en de rucola erin en nog eens mengen. Direct opdienen, overstrooien met parmesan of andere kaas die ge ter plekke grof raspt. Lekker en al.

Hou weekmenuten in de gaten voor het eten van creatievere geesten.

12 thoughts on “Ik weekmenu.

 1. Ik weekmenu nu toch ook al enkele maanden, al moet ik toegeven dat mijn menu’s bijlange niet kunnen tippen aan die van Mme Zsazsa of Vertellementen enz.

 2. En is dat altijd van den eerste keer zo proper ook of hebt ge dat speciaal voor ons eens schoon overgeschreven?

 3. Ik weekmenu al sinds ik alleen woon. Telkens voor een week. In het begin met verse groenten en vlees, later op de week met zelfingevrozen rode kool ofzo. Tegen het einde van de week durft er ook wel eens diepvrieseten in de diepvries blijven zitten en halen we brol in huis. Geen afwas enzo.

 4. Voilà, geniale pasta pompoen gemaakt én gesmaakt. Net nu mijn lief op de valreep toch thuis kwam eten en niet gedacht had dat er nog iets lekkers te rapen zou vallen. Hij speelt nu zijn tweede portie binnen.

 5. Haha! Brol! Bij ons is dat op donderdag: Tenderley’s-dag :-). Ik koop op zaterdag zaken voor 7 gerechten maar die liggen niet vast. We zien ‘s avonds waar we zin in hebben. Mmm paella! Dat is lang geleden!

 6. wij proberen ons hier ook aan een weekmenu te houden maar mijn vent probeert soms wel iets anders ertussen te krijgen (zo van…eigenlijk heb ik wel zin in…). die pasta lijkt me wel superlekker. Ik stel me gewoon de vraag hoeveel pompoen je ervoor nodig hebt- kun je dat schatten? Dat zou super zijn:-)

 7. Ik heb het opgegeven, door op twee plaatsen te wonen is dat gewoon bijna niet meer haalbaar. En de onregelmatigheid…Maar sinds kort een echte diepvries en dat maakt al een wereld van verschil!

 8. @ lien – eerst in het klad, dan pas in mijn boekske. mijn boekske moet proper zijn. En neen, ik ben niet obsessief en stopt met met uw ogen te rollen.
  @ Evelyne – ik leg een ovenschaal vol. hoeveel groenten eten jullie normaal? zoveel pompoen hebt ge nodig 🙂

  als ik ooit een kookboek wil schrijven, dan gaat het zo gigantisch floppen, ik voel dat nu al.

 9. 🙂 dat zou zeker niet floppen maar wacht nog eventjes…het regent kookboeken dezer dagen! Ik wou gewoon vermijden dat ik hier pompoen ging snijden voor gans de straat.Zeer lekker recept trouwens- gisterenavond uitgeprobeerd-een succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *