Fast food.

Zo in een chalet in de ardennen zitten, het is toch altijd wat speciaal vind ik, op kookgebied. Ge hebt uw eigen potten niet, ge moet behelpen met wat ge meehebt. Ik heb een kaassaus gemaakt zonder bloem, AHA! En hoewel ik dus wel degelijk mijn eigen creusetpot, braadpan en schelmeske meehad: het blijft improviseren. Opeens moest ik denken aan iets wat we indertijd op het kot van vriendin B. vaak klaarmaakten, en wat ik in mijn single-tijd ook al eens op tafel durfde zetten. De salontafel dan, want als ik alleen moet eten, dan eet ik voor televisie. Enfin: superlekker en gemakkelijk en gereed in een paar minuten en licht. Ideaal eten, dus.

Neem een kom voor de microgolf met een deksel (in dardennen: geen deksels voorhanden, dus werd het een bord). Giet wat olijfolie in de pot en leg er diepvriesvis op. Kabeljauw ofzo, of iets anders als ge dat liever hebt. Doe daar weer een beetje olijfolie op, peper&zout, en kruiden — provencaalse kruiden zijn zeer goed in deze. Snij groenten in grote stukken. Zeker een ajuin, en voor de rest wat ge graag hebt. Tomaat is lekker, ik heb dat heel graag met venkel, maar ge kunt ook peulerwten ofzo gebruiken. Nog een beetje kruiden en dan een groot glas droge witte wijn erover.

Deksel op de pot, een minuut of 8 in de microgolfoven en klaar. Eet het met rijst of patatten of pasta!

6 thoughts on “Fast food.

 1. Oe, ook hier een klassieker. Ik koop dikwijls van die vierkante blokken koolvis, en dat is zo lekker met pasta en spinazie ofzo. Koteten is oke.

 2. Scampi à la kot

  Scampi pellen, ajuin stoven en teentje look erbij,scampi erbij, in één keer een potteke room, 3 lepels ketchup en curry/paprika/cayennepeper bijdoen. Even laten pruttelen en klaar.
  Scampi à la diabolique die in 5 minuten klaar is (exclusief het pellen van de beestjes natuurlijk).
  Heerlijk met rijst of tagliatelli.
  Smakelijk!

 3. Dat maken we hier ook vaak klaar. Niet in de microgolf, maar in de oven wegens te grote hoeveelheid voor 1 microgolf.
  Ook lekker met courgetteblokjes + tomaat. Maar venkel en tomaat, die combinatie gaat hier ook vlot binnen.

 4. Ik prepareer iets gelijkaardigs maar ook in de oven. M’n favo fast food is de “papillot”: stukje alufolie, daarop diepvriesvis & gesneden groentjes (+ eventueel aardappelen in blokjes). Beetje bouillon erover en glaasje wijn. Kruiden naar smaak. Dichtplooien, 8 à 10 min. in de oven en klaar. En nauwelijks afwas!
  Maar die microgolfoven-versie ga ik ook eens proberen!

 5. merci voor dit erg lekkere receptje! hier gemaakt met kabeljauw, tomaat & champignons en veel groene kruiden en idd heel vlug klaar en heel lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *