Ik zeg nog: doe dat niet.

Mijn dochter gaat graag in bad. Perfect normaal, ik ga ook graag in bad. En zoals dat courant is bij peuters imiteert ze daarbij mij: als ik zeg “gaan we relaxen?” dan gaat ze achterover liggen en neemt haar badboek om een beetje te lezen. Toppunt van schattigheid, ik moet het niet zeggen zekers?

Enfin, ze gaat graag in bad, dus ik ga elke dag met haar in bad. Niks geen gedoe zoals bij haar: ik laat het bad vollopen, zij gaat erin, ik ga erin, het is gezellig. Probleem is dat het vollopen efkes duurt, en dat mijn kind niet vooraan in de rij stond toen het geduld werd uitgedeeld. Ze heeft ook dat van geen vreemden, natuurlijk, maar laten we daar niet bij stilstaan. Dat vollopen van het bad: het kan niet rap genoeg gaan. En terwijl het water aan het lopen is wil Mira dus altijd al met haar handjes in het schuim, wat het nodige evenwichtwerk tot gevolg heeft. Ik heb al duizend keer gezegd dat ze dat niet mag doen, maar luisteren naar uw moeder: ho maar.

Gisteren heeft ze dan maar efkes empirisch vastgesteld dat het geen goed idee is, zo leunen over de badrand. Ik was mijn trui aan het uitdoen en ik hoorde plots plons, gevolgd daar verschrikt gehuil. En daar lag de dochter, in bad, alle kleren aan, hoofd eerst en voeten nog bengelend tegen de badrand. Het zou grappig geweest zijn als ze zo niet geschrokken was.

Ze heeft niets, gelukkig. Benieuwd of ze vanavond wel luistert!

8 thoughts on “Ik zeg nog: doe dat niet.

  1. Zalig. 🙂
    Fien heeft zo ooit eens proefondervindelijk geleerd dat een kookplaat heet is en ge daar moet afblijven. Dat was minder om te lachen. 😉

  2. Als ge ze gewaarschuwt hebt, dan kunt ge uw eigen niks verwijten. Anders is het als ge uw dochter van 3 om 23u in de badkamer tegenkomt: poedelnaakt, zichzelf aan het afdrogen en het bad tot op 3cm van de rand met water gevuld…dan slikt ge wel efkes en kunt ge alleen nadien zeggen: dat mocht ge niet doen!

  3. Wij kelen bij zo’n situaties maar al te vaak de wonderlijke woorden van een wijs man: “of da’k ik da nu zegge of zwiege lek vermuord, ze voag zie doar eur wiel an, ze goa zie were vuort” (Johny Turbo uit Slekke). Het verzacht de grens tussen woede en hilariteit in zo’n situaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *