10000 stappen.

Feest op het werk, vandaag, want we hebben nieuw speelgoed. Hele koffers vol stappentellers werden namelijk afgezet en uitgedeeld aan de collega’s. Het spreekt voor zich dat uw dienaar op de eerste rij stond te dringen om er eentje om te gespen. Het is bijna sport! En ge moet er uw tallonschoenen niet voor uitdoen!

10.000 stappen, zo heet de actie. En ik citeer:
De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag voldoende is om je gezondheid fundamenteel te verbeteren. Intensief sporten hoeft zeker niet; het volstaat dus om wat meer te bewegen via alledaagse (bewegings)activiteiten thuis, op het werk of in de vrije tijd.

Sinds deze middag heb ik dus het ding aan mijn riem gehangen en ik kan nu al voorspellen: 10.000 per dag wordt een eitje. Ik heb vandaag namelijk alleen maar vergaderd en in mijn zetel zitten spelen met mijn nieuwe telefoon, en dan nog heb ik sinds 13h zowaar 5410 stappen gezet. Ik voel mij nu al keisportief, wat gaat dat niet geven op een doorsnee dag, waar ik dus lesgeef en de hele tijd rondloop? Vanaf morgen voor echt!

Sport is cool. Zeker als ge een klein computerke krijgt dat telt.

3 thoughts on “10000 stappen.

  1. Die gadgets toch hé … welke gsm heb je trouwens gekocht, nu we het toch over gadgets hebben….

  2. @musti – wel, ik geloof dat elk bedrijf kan intekenen. check de site!
    @benieuwd – een HTC desire HD!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *