Gezocht: boerderij. Of zo.

Manman. Ik zit nu al met de tranen in mijn ogen, en ik moet nog beginnen schrijven. Dit komt niet goed. Maar ik kan niet anders, vrees ik: het lief en ik hebben er de laatste weken (maanden, jaar eigenlijk) lang en uitgebreid over gepraat en we zijn tot de conclusie gekomen dat het echt niet meer gaat: we gaan Santa Boogie moeten wegdoen. Onze lieve, aanhankelijke Santa Boogie, die al zo lang bij ons is als wij samenwonen en die als een kindje voor ons is. Het doet zeer, lieve mensen. Maar ik vrees dat we er echt niet meer onderuit kunnen.
De reden is simpel: hij heeft hier te veel stress, in de buurt. Het gaat nog steeds niet zo goed met hem, en met dat likken aan zijn buik. De medicatie helpt nauwelijks, dus zijn we daar uiteindelijk mee gestopt.
En het belangrijkste: hij plast in huis als hij zich niet ok voelt. Hij markeert, volgens de dierenarts omdat hij zich bedreigd voelt. En niet alleen is dat echt wel zonde van de verbouwing waar we zoveel tijd en energie hebben ingestopt, het is ook met een peuter in huis, die overal aanzit met haar handjes en dan die handjes in haar mond stopt, niet echt hygiënisch te noemen.
Wie hier al een tijdje leest, weet dat we deze beslissing niet zomaar nemen. Er is een hele geschiedenis aan vooraf gegaan.

We weten eigenlijk niet goed hoe dat in zijn werk gaat. Mijn hart breekt als ik eraan denk dat ik hem in het asiel zou moeten achterlaten of een spuitje zou moeten laten geven. Daarom probeer ik het eerst een keer zo, via deze weg. Iemand van jullie die graag een prachtige, lieve kater wil, 6 jaar oud? Volledig in orde met vaccinaties en alles, aanhankelijk, goed doorvoed, kindvriendelijk en lief. Maar geen beestje om alleen binnen te laten zitten, jammer genoeg, want hij durft in huis te plassen als ge niet kijkt. Dus misschien iemand met een boerderij? Een grote tuin, koterijen waar hij zou kunnen slapen? Iemand? Want aan de andere optie, als ik niemand vind, durf ik dus gewoon niet denken.

Foto’s hier.

15 thoughts on “Gezocht: boerderij. Of zo.

 1. hela, ik hoop heel hard da je n superthuis voor je Santa Boogie vindt!
  wij hebben wel koterijen maar ook nog een Freggelpoes die echt niet goed met andere dieren, laat staan een andere kat, overweg kan (bv. kruipt in kast en komt er niet meer uit), helaas. Dus sorry, maar ik duim mee voor n ander huisje!

 2. Arme Boogie. Het spijt me te horen dat het nog niet beter met hem gaat. Ik lees hier inderdaad al lang genoeg om te beseffen dat jullie die beslissing absoluut niet lichtzinnig nemen en dat het jullie zwaar valt. 🙁

  Wij wonen in een stadswoning dus ik vrees dat ik Santa Boogie ook niet kan helpen. Ik duim mee dat hij een fantastisch nieuw plekje kan vinden!!

 3. Ik leef met jullie mee.
  Gisteren zei de kinderarts plots “Hebben jullie katten? Het zou mogelijk wel een allergie kunnen zijn in plaats van de ene verkoudheid na de andere”. Ik hou mijn hart al vast. Ze kan pas over een paar maanden bloed trekken om het te controleren… Maar alleen al het idee dat ik onze poezen zou moeten wegdoen, breekt mijn hart. En dat is nog niet eens zeker…
  Ik hoop écht dat jullie lieve Santa Boogie een nieuwe thuis vindt waar hij zich beter voelt!

 4. 🙁 Ik zou dat zó hard zien zitten, onze kat die we destijds geadopteerd hebben was ook een jaar of zes-zeven toen en ongelofelijk lief, rustig en aanhankelijk. Maar ge weet waar wij wonen, da’s nauwelijks een verandering van biotoop te noemen..

 5. Goh, onze biotoop zou perfect zijn voor een kat: grote tuin met nog veel groen en weinig auto’s rondom, en bangelijk veel koterijen om in te kruipen en te schuilen. En ik ben deep down een kattenmadam: thuis bij mijn ouders altijd katten gehad. Maar voor ik zelf een kat in huis kon halen, heeft mijn vriend een hond (wiens baasje gestorven is) geadopteerd. En die kan het niet met katten vinden. Wat stress voor beide dieren zou betekenen… Anders had ie gerust in onze tuin mogen komen wonen om duiven, mollen en muizen weg te jagen…

 6. Zo erg 🙁 Kan me voorstellen dat het geen lichte beslissing is geweest en dat je dit inderdaad met tranen neerschrijft. Puur ter info: een vriendin van mij heeft een baby en 2 peuters en een in huis plassende kattin vol stress. Die hebben http://www.katman.be/ erbij gehaald en sindsdien is het plassen niet 100% weg maar toch 80%. Moet er eerlijk bij zeggen dat die al op de buiten wonen en dat het dus wel een ander geval is, de stress kwam daar meer door de drukte van de kindjes. Niettemin hebben ze het kunnen oplossen…

 7. Zo voos! Je kat is je maatje he, dat is hartverscheurend om hem weg te moeten doen. Hopelijk vind hij een zalige stek om te ravotten en terug de oude te worden.

 8. Hij zou misschien wel bij ons kunnen komen wonen, maar… Als ik je goed begrijp, zou hij buiten moeten wonen? Maar moet een kat niet eerst enkele weken binnen blijven voor hij buiten mag? Kwestie dat hij niet wegloopt? En zou hij overweg kunnen met onze gecastreerde kater? Onze kinderen zagen al lang voor een tweede kat en mijn man en ik zien dat wel zitten. We hebben de boot tot nu toe wat afgehouden omdat we verhalen hoorden over katten in één huis die het niet met elkaar kunnen vinden.
  We wonen alleszins ‘op den buiten’. Onze kat zit veel buiten, maar kan binnen via een kattenluik.
  Anders stuur je me maar een mailtje, dan kunnen we ‘overleggen’ of wij hem een nieuwe thuis kunnen geven.

  1. Ik heb al 2 poezen .ik had er eerst 5 heb ze met veel liefde groot gebracht maar woon nu heel klein en kan het financieel niet meer aan.ze is nu ook zwanger en dat kan ik zeker niet aan.aub help mij

 9. Hoi, ik denk niet dat ik al ooit gereageerd heb, maar ik ben een trouwe lezeres. Wij zijn recent verhuisd van de Brugse poort naar de buiten. Onze gecastreerde kater Louis vindt het er alvast zeer tof. Maar ik heb een beetje dezelfde bedenkingen als Lichtindeduisternis: zouden ze met elkaar overweg kunnen? Louis zijn speelkameraad is vorig jaar overleden dus misschien zou hij het leuk vinden om een compagnon te hebben? Maar jullie kat is het nu gewend om veel binnen te zitten? Zou die kunnen wennen aan het buitenleven? Er is buiten een kattenhok en Louis slaapt ‘s nachts nog binnen in het washok. Maar voor de rest komt hij alleen ‘s avonds eens binnen.
  Enfin, laat maar iets weten, moest het nodig zijn.

 10. Zijn naam alleen al klinkt als muziek in de oren…
  Wij hebben ruimte, maar wij hebben ook 2 doggies rondlopen, het zijn lieve, luie doggies maar ik weet niet of ze ook zo lief en lui zouden reageren op een kater. Maar aan de andere optie wil ook ik niet denken, dus wij kunnen indien nodig altijd plaats maken! Al lees ik dat jullie niet zoveel moeite zullen hebben om Santa Boogie een nieuwe, gezellige thuis te vinden…

 11. Over aanpassing van katten aan elkaar, dat lukt best wel, hoor! Wij hebben drie katten, waarvan twee (apart) geadopteerde katers uit het asiel. Ze moeten in het begin een week of drie binnen blijven, kwestie van niet te gaan lopen. Daarna zijn ze het gewend aan het huis en de andere bewoners. En katten komen normaal gezien goed overeen, zeker als ze buiten kunnen. Bij ons gaf het de beide keren geen probleem.
  Succes met de zoektocht! Als ‘t niet lukt, mag Santa wel naar hier komen, al zal er hier in huis dan wel eentje (mijn halve trouwboek) goed zot worden!

 12. oooh ik begrijp je helemaal en hoe moeilijk dat is. heb net dezelfde beslissing moeten nemen 1.5 jr geleden. Maar onze poes was 14 en de dierenarts zei dat de meest diervriendelijke oplossing voor haar toch een spuitje was.. maar de moeilijkste beslissing uit mijn leven zenne…ik heb mijn ogen uitgebleit… Maar Boogie is nog jong hé, je zal voor hem vast en zeker een andere thuis vinden! Veel succes en sterkte!

 13. Ook wij hebben hetzelfde voorgehad, maar gelukkig kon die poes bij mijn schoonouders terecht.
  Courage & succes met de zoektocht! (het lijkt trouwens wel te lukken als ik de reacties lees)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *