Lucky I am.

Mijn lief, dat is een grief om in huis te hebben, u heeft daar geen gedacht van. Niet alleen heeft hij een fantastische smaak (wat hij terdege bewezen heeft door MIJ TE KIEZEN), is hij vriendelijk voor kinderen en dieren, slim en gigantisch grappig, hij kan ook dingen. Zoals dit.

IMAG0287

Want die kast, die heeft mijn lief zelf gemaakt, en ik ben daar zeer fier op.(Let u trouwens niet op de rommel? Het was vroeg, en ik had geen zin om op te ruimen voor ik foto’s nam.) Ze staat er al een hele tijd, ondertussen, maar vanmorgen realiseerde ik me dat ik er nog niet eens over geschreven had. Oh, the beautiful things we take for granted.

Eigenlijk zou u aan hem moeten vragen hoe het precies in elkaar zit, maar hij blogt niet meer, dus doe ik het maar.

making of

Het begon met schetsen op papier, en meten en tekenen. En toen kwamen er bakjes en doosjes van ikea, en verder tekenen met die maten. Hij zaagde, bouwde, schuurde, timmerde in elkaar en verscheepte de hele handel naar zijn papa, die met een compresseur voor twee lagen afwerkingslak zorgde. En toen hadden we dus opeens een speelgoedkast. Op maat van de woonkamer en van de dochter gemaakt.

IMAG0288

zijkant

dat zijn de beatles, ja.

Hij heeft daar geen opleiding voor, neen. Gewoon een natuurlijk aanleg, denk ik. En eerst stelen met zijn ogen van de kast in mijn bureau die door lieve vrienden werd gemaakt, indertijd. En dan de hele zolder die we eigenhandig in elkaar hebben gevezen, met als hoogtepunt de trap met ingebouwde kast.

Het zal u niet verwonderen dat ik dit pinterest-board nauwlettend in de gaten hou, nietwaar.

8 thoughts on “Lucky I am.

 1. Tssss gemene, mijn hart maakte al een vreugdesprongetje omdat ik er vanuit ging dat dit pareltje de laatste nieuwe aanwinst van het Ikea assortiment was…. :-/

 2. lucky you are indeed!
  Ik ben grooooooote fan van de trapkast!!! Gelukkig heb ik ook een zeer handige man in huis, dus stΓ©l dat we een vaste trap nemen op onze zolder kan hij ze misschien wel namaken. πŸ™‚

 3. Ik heb dat ook, zo een lief, inderdaad een blessing. Altijd leuk om in de IKEA-catalogus te bladeren en dan te zeggen: ‘ik wil dat, maar dan een beetje zo en zo…’

 4. zeer schoon!
  mijn man timmerde een onderstel voor ons bad, bijna even perfect gelukt als uw kast…
  als we even de dikke lagen siliconen vergeten die erop liggen, het scheve piepgaatje en de kraan die half in de muur zit – en er al 3 jaar dreigt uit te vallen maar op wonderbaarlijke wijze toch volhoudt – dan toch πŸ™‚

 5. Ik kwam op je site via Google. Ik ben namelijk op zoek naar een vakjeskast om speelgoed in op te bergen en dit is PRECIES wat ik zoek! Even balen dat je man dat zelf heeft gemaakt. Kan hij niet ook even bij mij langs komen πŸ˜‰

  Het is werkelijk waar prachtig en vooral heel handig! Ik ga maar weer even verder zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *