Ge kunt dat moeilijk omdraaien om eens te kijken, gelijk bij een hamsterke, toch?

Mijn kleine is zot van boten. Een meevaller, vinden wij, want de kleuter aan wie ze informeel is uitgehuwelijkt woont op een boot. Kan niet fout lopen.
Aniehoew. Als we met de auto rijden en we passeren een boot, dan roept ze “maaamaa! tuutuut doen boot!” en dan moet ik dus claxoneren naar de boot en roept zij al zwaaiend “dag boot!”. Ik ben dan vooral bezig met of ik geen verkeersongevallen veroorzaak met mijn getromp, en hoe genant dat eigenlijk niet is dat mensen denken dat ik naar hen zwaai. But hey: it makes the child happy, so i am happy.
Sinds een paar dagen begint ze echter te specifiëren wat voor boot het dan wel is, en it leaves me puzzled. Baby-boot, die snap ik nog, dat is een kleine boot. Maar oprecht: het verschil tussen een papa-boot en een mama-boot, ik weet het niet.

En het is dus niet willekeurig, want dezelfde boot is telkens weer een papa-boot, en een andere is altijd weer een mama-boot. Er zit duidelijk een systeem achter, maar ik kan dus niet uitmaken welk, en zij kan het niet uitleggen. En ho maar als ik verkeerd gok, dan krijg ik net geen ooggerol, maar wel een verontwaardigd “neeeeeeen, mama, is papa-boot”.

Ik weet niet wat het vreemdst is, trouwens. Dat zij wel het verschil ziet, of dat ik er zot van word dat ik het niet zie.

10 thoughts on “Ge kunt dat moeilijk omdraaien om eens te kijken, gelijk bij een hamsterke, toch?

 1. Bij ons zijn er ook mama-, papa-, kindjes- en baby- lepels, paarden, bomen, bloemen, …
  Alles moet een geslacht hebben, leg dat maar eens uit!

 2. Zot van boten, dat hoor ik graag!
  Volgens mij kan Mira al lezen en als de boot een vrouwennaam heeft, dan is het een zij, natuurlijk! 🙂

 3. allee, hoe moeilijk kan da nu zijn???
  Als er ne mast opstaat is ‘t ne papaboot, zonder mast een mamaboot! 🙂

 4. @patricia. omdraaien,zachtjes op zijn/haar buik duwen en dan ziet ge een duidelijk verschil. een manneke heeft een streepje, een vrouwtje een bolleke.

 5. Ik dacht dat een schip steeds vrouwelijk was!

  – Er is altijd heel wat drukte om haar
  – Er loopt gewoonlijk een ploeg mannen omheen
  – Ze heeft een taille
  – Het kost een hoop verf om ze er fatsoenlijk uit te laten zien
  – Het zijn niet de aanvankelijke kosten die je breken, maar het onderhoud
  – Je hebt een ervaren man nodig om haar juist te hanteren, en zonder een man aan het roer is ze absoluut niet te beheersen
  – Ze is onberekenbaar, nukkig en soms moeilijk mee op te schieten
  – Ze laat haar bovenkant zien en verbergt haar onderkant

  (Dit bericht is niet discriminerend of vrouw-onvriendelij bedoeld maar eerder als grap!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *