U heeft graag onverwachte wendingen?

Neemt u een kind. Echt. Onverwachte wendingen galore.

Neem nu vandaag: ik stond in de bloemenwinkel, snel nog een kleinigheid halen voor de verjaardag van Mayonaise. Daarna zou ik de dochter afhalen, haar naar mijn ouders brengen en vervolgens naar Brussel rijden met klijn en de gringos, voor een opname van zvdz. En daarna zou er een stapje gezet worden, wegens voorgenoemde verjaardag, en gewoon algemeen “we hebben allemaal een babysit, dus we gaan op café”. En toen ging de telefoon en zag ik de naam van de onthaalmoeder op het scherm.

Anderhalf uur later zat ik niet in de auto, maar in de wachtzaal van meneer dokteur. Met een koortsig en hangerig kindje op mijn schoot. Alle beschikbare plop-boekjes waren uitgelezen en de dochter had het helemaal gehad met wachten. Luchtwegeninfectie, zo was het verdict, nog even later. Zielig schaapke, zo was mijn diagnose. Iedereen afgebeld, snel nog boterhammen gegeten bij mijn ouders en dan (met de ouderlijke assistentie, waarvoor dank alweer) naar huis. Kindeken medicamenten, kindeken in bed.

Onverwachte wendingen. Ik zei het al.

12 thoughts on “U heeft graag onverwachte wendingen?

 1. ik kwam toe op de creche, ze begon te schreien (met tranen en alles) en zei: mama, ik wil in mijn bedje. Mijn moederhart brak, en dan kan ik echt niet meer uitgaan, met zo’n gebroken hart.

  En had ik eigenlijk vermeld dat er een broertje van een crechekindje op intensieve ligt met een longontsteking? I waz worried.

 2. Tuurlijk kunnen oma en opa ook perfect voor een ziek kleinkindje zorgen. Maar ik blijf er ook liever zelf bij als het even kan. In het voorjaar annuleerde ik ook een avondje uit omdat de jongste ziek was (voor de eerste en voorlopig laatste keer in haar 8 jaar). Ik had niet van de avond kunnen genieten in de wetenschap dat zij zich niet lekker voelde, ook al was ze veilig bij haar ‘Papskie’. Hopelijk wordt Mira gauw weer beter!

 3. Dat is balen. Maar wees gerust het betert als ze groter worden. Zoonlief(8j.) werd dit jaar ook ziek op mijn verjaardag. Ik was samen met Manlief uit eten. Hij zei zelf tegen de babysit: ‘Je moet mama niet bellen, hoor, want dan geniet ze niet meer van haar feest.’ Toen we zo rond den twaalven thuiskwamen zat hij op de bank met een kom naast zich over te geven. De volgende dag gingen we naar de dokter en een paar dagen later was hij uitgeziekt.

 4. ik wil evengoed volgende maand verjaren hoor… feestje in december? :)veel beterschap aan Miramuis x

 5. ‘s morgens weet ge wat er op de planning staat, ‘s avonds weet ge hoeveel (of hoe weinig) ge hebt kunnen uitvoeren… hoort erbij zeker?
  Alleszins veel beterschap!!

 6. Als je dan wat later komt invallen met lezen, zijn die onverwachte wendingen ook alweer geluwd.

  Ik probeer je altijd te zoeken in het publiek van zvdz, kan je volgende keer eens iets fluorescerends aantrekken?
  Dank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *