#wijvenweek. En ondertussen wel dzv doen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, jawel.

Ja, het kan eigenlijk moeilijk anders, hoor ik mezelf zeggen. Ik moet haar in Drongen ophalen in de creche en die sluit om 18h en dat is een behoorlijk eind en met de fiets geraak ik er niet op tijd. En als het regent is acht kilometer best ver. Ze is nog klein, weetwel.
Ik nip van mijn koffie en glimlach alsof ik het zelf geloof.
Bovendien heb ik altijd veel materiaal mee. Computers en mappen met taken enzo.

Vooral een usb-stick, denk ik er in stilte bij. En één keer per week wat papieren die zelfs in mijn handtas passen. In mijn hoofd rol ik keihard met mijn ogen.

Na de paasvakantie gaat ze naar school, en dan kan het wel, zeg ik. Ik kijk er zelfs naar uit, zeg ik.

Mijn collega knikt begrijpend. Ik heb een punt. Ik wil wel, maar het is gewoon praktisch niet mogelijk.

Mijn werk ligt op 3,8 km van mijn huis. Waarvan 2 km langs het mooiste fietspad van de stad. En ik ga elke dag met de auto. Omdat ik te lui ben om te fietsen.

Wijvenweek gaat vandaag over kleine kantjes.

16 thoughts on “#wijvenweek. En ondertussen wel dzv doen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, jawel.

 1. Dit stukje toverde een enorme grijns op mijn gezicht, gewoon omdat het zó herkenbaar is. Ik woon te ver van mijn werk om te fietsen, maar ik weet zeker dat als ik 3,5 km van mijn werk zou werken, ik net hetzelfde zou doen als jij.

 2. Ik ben ne fietser, maar niet alleen uit sportieve noodzaak of ecologische redenen, ik vind dat namelijk heel plezant. Oh, en ook wel omdat ik geen rijbewijs heb (vglde maand word ik 26…).

 3. jamaar, jamaar !!!
  en ik mag dat zeggen…
  ik fiets wel elke dag naar mijn werk…
  want ik heb geen auto 🙂
  en geen kinderen 🙂
  dat moet ik er dan wel bijvertellen hé 😉

 4. Ik neem ook dat fietspad, moet 4,1 km fietsen naar een ander departement van dezelfde school, en zelfs al zou ik er geen geld voor krijgen (fietsvergoeding, zo’n 25 euro voor twee maanden!), ik zou het nog doen. Ik heb een auto staan, rij graag, maar niet ‘s ochtends en ‘s avonds: de files, de stoplichten, het tijdverlies. Als ik bij -8°C wel een week de auto neem, begin ik er soms mijn sas in te vinden (meezingen, onderuit zitten), maar zodra ik weer een weekje fiets, word ik overvallen door weerzin voor de auto.

 5. Daarom kweekte ik maar verder, want als ze zelf kunnen meefietsen is er geen excuus meer (of in jouw geval, eerder). Nu ze allemaal groot zijn is het hier fietsen tot je erbij neervalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *