Er bestaat ook iets dat serveerwonder genoemd wordt.

Soms in de lente vatten wij hier allerhande koeien bij de horens. Zoals vanmiddag, toen ik voor de tigste keer vaststelde dat ik geen dunschiller meer had op het moment dat er patatten geschild moesten worden.
Ik ben een lastige, (maar enkel) op gebied van dunschillers: velen werden geprobeerd in de loop der jaren , maar de enige goede bleek toch nog altijd die van Tupperware. Jaren geleden gekocht toen iemand — ik weet zelfs niet eens meer wie, maar veel kans dat zij het was– vond dat we de huisvrouw moesten uithangen toen we allemaal alleen gingen wonen en een demonstratie organiseerde. Ik had in die tijd geen geld, maar op zo’n avond niets kopen is echt geen optie. En de dunschiller was het goedkoopst.
Vreselijk content van, tot hij een paar weken geleden plots verdween. Waarschijnlijk weggegooid met het groentenafval. Ik steek het op man en/of kind, dat is evident.

Vanmiddag was mijn geklooi met slechte schillers me plots beu en dus belde ik naar een verdeler van tupperware. Blijkt dat de enige manier om zo’n ding te kopen via een demonstratie is. Verbijsterd, ik moet het u niet zeggen zeker. Aan de andere kant: ik moet u waarschijnlijk ook niet uitleggen dat ik na vijf minuten aan de telefoon en allerlei charmants alsnog naar daar mocht rijden om er eentje te halen. Bending the rules like Beckham, ikke.

Een uur later stond ik daar.
Een uur, i., voor 5 kilometer? Ja. Ik beperk mij tot de hoogtepunten van wat een eindeloos verhaal is: misleidende googlemaps, aardewegel, gracht, verbaasde koe, geschrokken boer, alles kwam goed.
Enfin. Ik dus bij de verdeler, tussen de demonstratiemevrouwen die spullen kwamen ophalen. Ik deed nog wat van charmant, kocht mijn nieuwe dunschiller en ik maakte en passant wat vriendinnen.

Tot iemand zei: “och, jong, ge kunt u niet voorstellen hoeveel er zo verloren gaan. Dat en de rooster van de knappervers, de mensen gooien dat per ongeluk weg.” Iedereen knikte. Ik maakte een uhuh geluid en deed alsof ik dat evident vond, dat het rooster verloren ging. Ik trok een gezicht waarvan ik denk dat het zegt: helemaal nsync met de tupperware-productlijn, ik.

Ik was blijkbaar overtuigend, want stond ongedeerd buiten voor iemand doorhad dat ik nog nooit van De Knappervers heb gehoord. Ik heb het opgezocht ondertussen. Het is iets om uw salade knappervers te houden. Er bestaat ook iets dat Het Serveerwonder wordt genoemd, De Croissant Party, en een gamma ruimtespaarders. Ik had eerst ruimtevaarders gelezen en was al helemaal excited.

Lang verhaal kort. U weet allemaal waar dit naartoe zal leiden.

Ik ga een tupperware-avond geven.

30 thoughts on “Er bestaat ook iets dat serveerwonder genoemd wordt.

 1. Bending the rules like Beckham. Hmmm Keira… maar dit volledig terzijde. Well done !
  Knap-pervers op een tupperware avond? Dat belooft.

 2. Mijn weight watcherscoach is lyrisch over haar “serveerwonder” maar ik kan mij er niets bij voorstellen…nog nooit naar een tupperware-avond geweest

 3. Ik vind niets toffer dan die tuperware dames uit hun kot lokken en ambetante vragen te stellen. Int beginnen kunnen die daar mee lachen maar naar de 4de keer precies niet meer.

  Als ge daar dus wat entertainment nodig hebt, ge moet maar roepen é 😉

 4. Ik heb er één gedaan, uit niewsgierigheid en omdat verjaardagsfeestje-met-tuperwaredemonstratie bij een over buurvrouw als nieuwe bewoner wel aanlokkelijk klonk.

  Nooit niet meer.
  Maar stond er vroeger int shopping ding opt zuid geen tupperware stand?

 5. Die van de Zuid is weg. Je kan altijd naar het Waasland shopping centrum.
  Maar hier in ons straat is er een ‘dealer’ van Tupperware, en je kan daar alles krijgen, ook zonder demonstratie..

 6. Ik kom! I luuuuuuuvvvv Tupperware avonden! Oh en hoe is uw kiekenschaar trouwens? Ah ja, die hebt ge nu natuurlijk niet nodig met de dagen zonder vlees.

 7. Allez jong, een serveerwonder, dat staat al een eeuwigheid in mijn kast en wordt zeer regelmatig gebruikt, en die ruimtespaarders zijn permanent in gebruik.
  En als ge effectief een tupperware-avond geeft, mag je mij altijd een uitnodiging sturen want ik heb nog wel iets nodig (en heb nog een deksel dat ik terug wil geven wegens heeltegans kapot)

 8. Oh geweldig, ik snap echt niet hoe de huisvrouw in mij al die jaren zonder knappervers en serveerhulp overleefd heeft. Ik kom! En ja, die dunschillers van Tupperware zijn keihard de beste.

 9. Dan mag je voor mij zo’n potteke reserveren. Zo’n potje om fruitpap in te maken en te bewaren. Je kunt dat alleen maar krijgen als je een demonstratie geeft en kleine kinders hebt, blijkbaar.

 10. Ah ja natuurlijk, het rooster van de knappevers een jaar later teruggevonden toen we het compostvat leeg goten… De dunschiller daarentegen is nog nooit verdwenen. En dat zijn de enige zaken die ik van tupperware in huis heb.

 11. Eén van mijn broers heeft ooit een vrijgezellenavond met Tupperware overleefd. Het moment waarop de vrouw zei dat de potjes onverwoestbaar zijn en een stoere kajakvriend het potje fijnkneep in zijn hand, moet redelijk veel indruk gemaakt hebben op de arme demonstratrice. Maar ze heeft daar blijkbaar wel heel goed verkocht 🙂
  Ik ben zelf groot fan van de dunschiller, de potjes (ruimtespaarders zijn handig), het vergiet, de dozen waarin je taarten kan bewaren, de microgolfpotten,…
  Je merkt het al, ik heb wel wat demonstraties achter de rug.

 12. Ik heb dat, een serveerwonder! Het is een kom met daarin een vergiet en een deksel op. Als je je pasta daarin afgiet, dan blijft dat langer warm (isolerende luchtlaagjes enzo).

 13. In het shoppingcentrum Gent Zuid is er toch een verkooppunt van Tupperware? Neen? Of is dat intussen alweer weg?

 14. Ik dacht ook in het shoppingcenter aan de Zuid is er een winkeltje (of het was er alleszins )

 15. Hier in A’pen hebben wij een winkeltje van Tupperware. Wel gek dat ze jou vertellen dat je dat enkel via een avond kan houden… goed voor de verkoop zeker. 🙂

 16. wee ge wat ! ik denk dat ik zo’n knappervers had/heb ! en inderdaad ! ‘de meneer die me ooit graag zag’ heeft dat bewuste onderdeel wellicht ooit weggegooid want ik heb het niet meer… En nu is dat hier niet meer knappervers….
  Ik weet niet of ge er alles kunt kopen en ik weet ook niet of ze dat op een ander ook hebben, maar in wijnegem shoppingcenter is er gewoon een tupperwarewinkel.
  Niet dat ik daar nog iets koop : véél te duur, ik koop alleen nog tupperware op rommelmarkten 😉

 17. Ik ga naar een tupperwareding op het einde van de maand. Ik ga daar keihard hip zijn doordat ik nu weet wat een serveerwonder is, ha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *