mediagedoe

Verslaafd.

Gisteren naar de tweede aflevering van Lost gekeken (jaja, wegens te veel werk, wordt alles wat ietwat interessant is op de lichtbak nu op tape gezwierd en bekeken als-het-eens-past) en ik moet zeggen: I’m hooked. Heel veel mooie beelden, veel mysterie en ik hou wel van die flashbacks waarin je het verhaal van de mensen leert kennen. Precies een puzzelken, maar dan op televisie.

Mooie series zijn echt wel mijn grote zwakte op gebied van tv-kijken. Geen sit-coms (hoewel er één uitzondering is), maar van die lange series, met heel veel seizoenen. Mijn favorieten door de jaren heen:

Twin Peaks: mijn allereerste television-addiction, toen ik 13 was ofzo. Ik zie het gezicht van Laura Palmer nog steeds voor me. En die kleine dansende dwerg. Brrrr.

Dawson’s Creek: een puberserie, maar het was toendertijd iets waar ik voor thuisbleef. Al die mooie mensen, al die romatiek. Ideaal voor een 16-jarige. Bovendien was ik in het diepste geheim een beetje gek van Pacey. Mmm. Pacey.

ER: een klassieker vol mooie mensen en schitterende verhaallijnen. Daarnaast vind ik het tof dat die zo van die medische dingen roepen die ik niet begrijp. We must intubate now! She is having a cardio-vascular problem with an abdominal complexion! Zo spannend maat. Na al die jaren staat deze nog steeds hoog op mijn lijst genoteerd.

Cold Feet: was een paar jaar geleden een heuse verslaving. Lena heeft alle seizoenen op DVD en ik heb die in één ruk bekeken. En ja, Adam is een schatje.

24: Vorige zomer was de zomer van 24. Twee keer per week keek ik samen met een maatje naar een paar afleveringen, tot we het volledige eerste seizoen hadden gezien. Ondertussen is de meneer in kwestie naar Brussel verhuisd, wat regelmatige dates iets moeilijker maakt. Seizoen 2 ligt te wachten, maar ik wacht tot lief seizoen 1 heeft kunnen bekijken.

The West Wing: mijn nieuwe favoriete serie, waarvan we de eerste DVD-box een paar maand geleden hebben gekocht. Intelligent en grappig, snel en interessant. Martin Sheen for president! En Josh is een supervent!

En u? Heeft u een favoriete serie?