Day: November 7, 2005

internet Ja!

Show me the money!

Ik was een tijd geleden behoorlijk teleurgesteld toen ik via Michael hierop uitkwam: mijn blog was niks nada noppes waard, blijkbaar.

Maareuh, het moet zijn dat ik toch iets verkeerd heb gedaan, want volgens Peter Forret zijn lijst is Kerygma ruim 15.000 dollares waard. Goed voor een 39ste plaats in zijn rangschikking.

Helemaal fan ben ik echter geworden van BVLG, want volgens zijn lijst sta ik op nummer 9 en is Kerygma bijna 26.000 blogdollars waard.

Beware: Als deze munteenheid vanzeleven erkend wordt, dan zal i. zonder scrupules Kerygma verkopen aan de hoogste bieder om de opbrengt te investeren in de gigantische herenhuis aan de Visserij. Ge moogt dan allemaal eens op de koffie komen.

mediagedoe Neen!

Overdrijft ge nu niet een beetjen?

Nu ik erover begin na te denken: dat met dat concurrentieel programmeren van televisiezenders tegenover elkaar, wat is me dat eigenlijk voor zever?

De hele week is er haast niets interessants te zien op de lichtbak, maar op maandag moeten we nu al met verschillende vrienden beginnen afspreken wie wat gaat opnemen. Het is een schande, gvd.

Eerst en vooral is er natuurlijk Lost, de serie waar we ondertussen al helemaal verslaafd aan zijn. Tegelijkertijd is er echter ook Expeditie Robinson. Sinds vorige week is Canvas gestart met het, zo heb ik me laten vertellen, uitstekende “Rome“, dat ik dus niet heb kunnen zien, noch opnemen.
En dan gooien ze er deze week Witte Raven bij? Is dat niet een beetje overdreven, televisiemeneren daar in Brussel?

mediagedoe

Witte Raaf

Vanavond in Witte Raven wordt het bijzonder grappig. De centrale gast is nl. de man wiens café een belangrijke oorzaak is van menig gefaalde universiteitscarrière en ontelbare tweede zittijden: Miel-van-de-Krawietel. Ook ondergetekende sleet er vele uren aan den toog, bij de flipper, aan de pooltafel of aan één van de plakkerige tafeltjes.
Ik heb nooit meer over de actualiteit geweten als in die tijd (iedere dag de volledige krant doorspitten bij ettelijke koppen koffie), ik was nooit bedrevener in kruiwoordraadsels als in die tijd (dank u humo), mijn fotografische geheugen was nooit meer zo scherp sindsdien (dagelijkse trainingen op Photo-play) en ik heb in geen enkele levensfase zoveel kwiskennis vergaard (viva trivial!) als toen.

Ik kwam er, om verschillende redenen, schier nooit meer de laatste jaren, maar het was er echt wel zeer fijn toeven, in de oude tijd.
Miel is ondertussen gestopt met de Krawietel, maar hij doet wel nog van DJ samen met broer Lode als “Mieldo and Loud“. En wat hij daarbuiten doet, weet ik eigenlijk niet. Misschien is hij wel kleuterjuf onderwijl…