Day: July 1, 2007

En al

Lijst.

Leuke dingen vandaag:
– ontbijt op het terras van de Broderie
– slalom rijden door het volk in de Lange Munt
– in de voorzichtige zon, aan de oever van de Leie zitten en lekker eten
– de verf-lakkers van de muren halen en concluderen dat ge het goed hebt gedaan, dat schilderen
– de al helemaal groot geworden dochter van een vriendin

Niet leuk:
– een half uur te laat zijn op een verkoop en daardoor geen leuke spullen meer vinden
– uw tong af moeten bijten om niet te reageren op uitspraken die van weinig tact getuigen
– Het besef dat het weekend voorbij is

En al

/insert cliché-stelling over laatste loodjes hierzo.

Ze wegen zwaar, inderdaad. Als beton, om eerlijk te zijn. Nog een week school, nog twee weken voor de verhuis en ik ben doodmoe.

Aan iedereen die nog een mail moet terugkrijgen van mij, of die ik moet terugbellen: sorry, ik probeer volgende week. en ja, ik weet dat er iets fout is met de sidebar hier, maar het zal ook moeten wachten.

Ja!

Hollanders in Marke.

Vandaag voor het eerst in een paar weken een aantal uur vrij genomen (nadat er deze ochtend eerst infovoormiddag op school was en we daarna nog een laagje verf op de slaapkamermuren hebben gelegd) en wel voor humorologie in Marke. Een fijn festival is dat, waar je een hele hoop comedians kan zien, allemaal dicht na elkaar.
Wij gingen vandaag speciaal voor de Nederlanders. Daniel moest er spelen, dus dat was een mooie gelegenheid om hem en zijn vrouw nog een keer te zien. Zijn optreden, in duoprogrammatie met Philippe Geubels, was meteen ons eerste van vandaag. Vanavond afgesloten met een uitstekende Katinka Polderman, die u zeker eens moet gaan bekijken als u daar de kans toe krijgt. Het absolute hoogtepunt van de dag was echter de man van het tweede optreden dat we zagen:Ronald Goedemondt. Winnaar van Cameretten in 2003 en nu op tournee met zijn tweede programma, “Ze bestaan echt”. We hebben Spek, zijn eerste, op DVD en we wilden dit absoluut zien. En terecht, zo bleek: ik ben tachtig minuten volledig meegesleept door zijn schitterende vertelstijl en zijn bij momenten hilarische verhalen. Zwaar onder de indruk, inderdaad en dan ook een voorstelling die ik aan iedereen zou aanbevelen.