Day: October 18, 2007

Neen!

Egoïsme.

De stemming was vrolijk, deze ochtend. We waren in Oudenaarde, voor een verschrikkelijk interessante spreker. Wij, dat zijn 14 laatstejaars en ikzelf.
We waren met een paar auto’s samen van Gent en Ronse gekomen, en hadden daar afgesproken. En toen de laatste auto aankwam, was de stemming plots minder vrolijk. Eén van de studentes stapte uit, grote zonnebril op de neus en met een gigantisch gips verband rond haar knie en been. Hersenschudding, schaafwonden overal, knieschijf verschoven. Totaal onnodig te zeggen dat ik enigszins verbolgen was dat ze in die toestand toch naar de sessie kwam, maar goed. Ze wilde niet naar huis, en ze is natuurlijk oud genoeg om dat zelf te beslissen. Haar aanwezigheid was echter niet het enige dat me zorgen baarde, de oorzaak van haar kwetsuur maakt me fysiek misselijk.

Gisterenmiddag is ze door een auto de pas afgesneden met de brommer en lelijk gevallen. In de stad. De auto die haar heeft doen vallen en de tientallen auto’s die daarna passeerden zijn allemaal voorbijgereden. Dat was lastig, want ze moesten uitwijken voor haar brommer die op de straat lag. Maar niemand is gestopt, niemand heeft geholpen. Ze is uiteindelijk met de brommer naar haar kot gereden en is ‘s avonds door een vriendin achterop de fiets naar spoed gebracht.
Maar dat niemand dus tien minuten tijd kon missen om haar te helpen terwijl ze daar gekwetst op de grond lag, daar ben ik nu al heel de dag gewoon ziek van.


What the f* is wrong with the world, zeg?

Ja! vriendjes

Cameretten 2007.

Na de avonturen van vorig jaar volg ik Cameretten op de voet, dat spreekt voor zich. De halve finalisten van zijn bekend, en er is één Belg bij, Steven Gabriëls. Het doet me zeer dat de TBJ-vrienden het niet gehaald hebben…ze zijn nochtans uitstekend bezig.
Bij de andere (Nederlandse) halve finalisten zie ik echter één naam staan ronken die ik ken, en waar ik overigens helemaal wild van ben. Ik waag me dan ook aan een kleine voorspelling, zonder de andere halve finalisten te zien.

Henry van Loon gaat Cameretten winnen dit jaar. Omdat hij het verdient, jawel. Iedereen die er was, die keer in de bal, knikt nu bevestigend.