Day: April 3, 2008

En al

Goed voorbereid is half gedingest.

Het wordt behoorlijk druk, de komende weken. Dat heb ik al lang gezien in mijn agenda, opmerkzaam als ik ben. Vandaar dat deze namiddag gespendeerd werd aan voorbereidingswerken. Een halve kilo spinazie geblancheerd, idem voor een grote selder. Een bos peterselie ingevroren, een ketel tomatensoep gemaakt (goed voor 6 porties) en een ketel courgettesoep (3 porties).
Terwijl de soep opstond heb ik de frigo schoongemaakt, de diepvriezer gereorganiseerd en twee kasten opgeruimd.

Soms ben ik zo’n huisvrouw, u heeft daar geen gedacht van.

projecten

Goed voor u, goed voor mij, goed voor uw lijf.

Na een recente tirade van mijnentwege tegen marketeers allerhande zou een mens al eens durven veronderstellen dat wij hier op Kerygma tegen promotionele acties zijn. Tegen de mensen die een dergelijke mening zijn toegedaan wil ik zeggen: gij dwaalt.
Wij zijn namelijk enkel tegen commerciële acties als we van niks weten. Als — zoals in dit geval — alles netjes wordt gevraagd, en er een duidelijk voordeeltje aan verbonden is voor de lieve lezers en voor onszelf, dan doen wij met graagte mee met de reclamemeute. Om maar te zeggen dat deze post eigenlijk gesponsord wordt. Maar leest u vooral verder, want het is wel degelijk een leuke actie.

Het zit zo: binnen de blogosfeer sta ik algemeen bekend om mijn atletische lichaam en mijn sportieve prestaties, dat weet u vanzelfsprekend al. Ik heb bijvoorbeeld op een haar na mijn ticket naar Peking gemist door –eerm — overmacht. Mensen die mij ook in het echte leven kennen, zullen het trouwens beamen: zelden zat een gezondere geest in een gezonder lijf als bij ilse. Of alleszins: de geest is consistent met het lichaam.

Het zal dan ook niemand verwonderen dat de mensen van de CM — bij monde van de adhese-vrienden — mij en dit weblog hebben uitgekozen om een wedstrijd te houden, in kader van hun nieuwe sport-actie. Sinds kort krijgt u daar immers 30 euro terugbetaald op uw sportabonnement. Hoera voor zulk een initiatief, zeggen wij. Want sporten is goed voor elk van ons, zo hebben wij uit goede bron vernomen.

Leuk, hoor ik u denken, maar wat hebben wij daaraan? Wel. Ter ondersteuning van deze actie geeft de CM een fitness-jaarabonnement weg, bij Health City. Momenteel kunt u bij hen in Oudenaarde aan uw spiertonus en cardiodinges werken, maar binnenkort komt er ook een filiaal bij in onze onafhankelijke stadstaat.
Zo’n fitnessjaarabonnement, dat is natuurlijk niet van de poes. Niet alleen deze sportieve adonis kan dat bevestigen, ook ik weet dat uit ervaring. Zelden zo’n duur zonnebank-abonnement gehad.

Het spreekt dus voor zich dat u het niet zomaar krijgt. Als u kans wilt maken, dan wil ik uw genantste en meest ongewone ongezonde gewoonte horen in de commentaren. Als u dus iedere ochtend als ontbijt een mars tussen een boterham legt en die vervolgens in de microgolf-oven laat smelten, dan maakt u bijvoorbeeld al kans. Als u zoals ik soms speciaal naar de Ikea in Ternat rijdt voor die lekkere ballekes daar in het restaurant, eveneens. Maar u kunt beter, daar ben ik zeker van. De commentaren zijn open tot 12 april, en dan kies ik een winnaar. Let the games begin!