Day: April 10, 2008

Neen!

Berlusconi is een oetlul.

Het is niet mijn gewoonte politieke statements te maken op dit weblog Sommige dingen zijn te grof om over te zwijgen. Zo zit ik mij al de hele avond op te winden, en wel om twee verschillende berichten, die absoluut niet gerelateerd zijn, behalve dan door het feit dat het in beide gevallen gaat om incompetente wannabes politici.
Dit was er eentje van. Leest u even mee?

Als Silvio Berlusconi de volgende Italiaanse verkiezingen wint, zullen er vier knappe vrouwen in de regering komen. Naast mooi zullen ze ook nog slim zijn, beloofde de rechtse ex-premier op de Italiaanse radio. Maar Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken zullen in ieder geval naar een man gaan.

Komaan zeg. Een male chauvenist pig en rechtse oelewapper als Berlusconi veegt in een radio-interview zomaar eventjes dertig jaar emancipatie van tafel. En laat ons eerlijk wezen: het principe dat vrouwen niet louter lustobject zijn, is in Italië al niet echt een gezond beestje. Maar goed, wat maakt het in god-die-ik-niet-hebsnaam ene ruk uit of een vrouw nu knap is of niet, zolang ze haar job goed doet als minister? En heeft iemand ooit al een dergelijke denigrerende uitspraak gehoord over mannen in de politiek? En wat is dat gedoe over binnenlandse en buitenlandse zaken die sowieso niet naar een vrouw zullen gaan? Is dat legaal, eigenlijk?

Mijn bloed kookt echt van zo’n dingen. Echt. En kokend vrouwenbloed, daar moet ge van opletten. Dat is giftig.

Ja!

Architect.

Vandaag kwam onze architect langs.
Euhm. Neen. Rewind. Vandaag kwam de man langs die onze architect zou zijn als we een architect nodig hadden. Tijl (van de kop koffie voor de tien miljoen, weet u nog?) sprak echter de legendarische woorden: een architect, ge hebt dat niet nodig. Dat gaat u veel geld kosten, en ge hebt al veel te goed in uw hoofd hoe het moet worden. Niets interessants aan voor ons, en een nutteloze kost voor u.

Waarop hij ons even bevestigde dat we alles wat we willen uitbreken mogen uitsmijten. En hij ons het telefoonnummer gaf van een zeer betrouwbare aannemer. Die ik dus morgen eens ga bellen voor een offerte zie.

Progress. En een sprankje vertrouwen in het verbouwingswezen terug.