projecten

En u, wat heeft u gedaan op deze uiterst mooie lente-dag?

Wij dit:
Boorman

en dan dit
bruut geweld


proper maken

en dan krijgt u uiteindelijk dit

afgekapt

Ons huis was, bij de aankoop al, technisch gezien zeer goed bewoonbaar. Maar deze zomer plannen we grote esthetische verbouwingswerken in living en keuken (waarna we zonder twijfel het coolste huis van de BP gaan hebben, dat spreekt). Onder de dikke lagen verf en plakwerk is er overal in huis een zweem van opstijgend vocht te zien. Geen reden tot paniek, er zijn geen schimmels ofzo, maar als we dan toch tienduuzenden euri gaan uitgeven om alles mooi te maken, dan zou het zonde zijn als er na zes maand weer vocht te zien is, niewaar?

Injecteren dus, hoera. Eerst offertes aangevraagd, twee verschillende firma’s over de vloer gekregen, die allebei zeer glad en verkoopspraterig waren en ons een zeer uiteenlopend bedrag voorschotelden 5000 euro en 20.000 euro. Vervolgens toch maar geluisterd naar de schoonzus (“ge kunt dat evengoed zelf, dat injecteren, zo moeilijk is dat niet”), advies gevraagd bij een specialist terzake, producten gekocht en de hall zes maand geleden van een serieuze hoeveelheid siliconen voorzien. Een paar maanden gewacht en het blijkt geslaagd te zijn, dus beginnen we nu aan de living en keuken. Fase 1 is het afkappen, vandaag.

Tot zover de berichtgeving over mijn gigantisch boeiende leven. Morgen meer, met een aflevering over om de tien centimeter gaten boren. U kunt ongetwijfeld nauwelijks wachten.