kinderspam

Doorslapen. Zij. En ik.

Zo. De werkweek is nog maar een dag bezig en ik ben alweer stikkapot. Gisteren tot 22h zitten werken, dan nog even naar de lichtbak gekeken en daarna slapen. Tot vier uur, toen de dochter wakker was en wilde drinken. Om vijf uur weer slapen. En dan opnieuw opstaan om te gaan werken om zeven uur. Ik zie al op tegen deze nacht.

Want Mira, die slaapt niet door. Allez, eigenlijk soms wel en soms niet. Af en toe slaapt ze een paar dagen, weken tot half zeven, een uur waar ik best mee kan leven. Maar dan opeens is ze er weer elke nacht om vier uur. Of om drie uur.

Als ik dan opsta en ik geef een fles, dan drinkt ze die gezwind uit. Dus ik ga ervan uit dat ze honger heeft, want anders slaat ge toch geen kwartje liter melk achterover, niet. Vandaag zei mijn onthaalmoeder echter: “als ge eender wel kindje om vier uur ‘s nachts een fles aanbiedt, dan gaan ze die uitdrinken hoor”. Eens proberen met te laten schreien zegt zij.

Maar ik weet het dus niet. Ik vind nog altijd dat het kind moet eten kregen als ze honger heeft, maar het is verdomde lastig nu ik weer werk.
Het helpt ook niet dat ze nu al groenten en fruit eet, natuurlijk. Ik kan zo moeilijk inschatten of ze overdag genoeg heeft, en geen honger heeft. (ze drinkt dus die nachtfles van 210, voor ze naar de creche gaat 70 ofzo, dan om 11h patatten + 40cc, en in de namiddag fruit, daarna ook zo’n klein flesje. En dan om 17.30h 120cc en om 20h 210cc)

Wat denkt u? Laten schreien deze nacht? Of gewoon wachten tot het vanzelf weer overgaat, dat ‘s nachts drinken?