Ja!

Dag van het brood: i. smeert uw bodrams.

Deze ochtend leverde een meneer met een camionetteke hier een ontbijtmand af. Met de groeten van de Dag van het brood, en geregeld door de mensen van de reclame-regie. Die hadden me van tevoren gecontacteerd, of ik iets heb met brood en daar iets mee kan op mijn blog. Oh jawel dus, want ik eet echt graag brood. Een vers lichtbruin lekker brood, recht van de bakker, daar kan ik mij dus met het grootste gemak misselijk in eten. Of witte pistolets, zo knapperig en dan boter erop en een schelleke kaas: ik kan daar bijzonder gelukkig van worden.
Ik ben trouwens niet alleen: toen we verhuisden moesten we op zoek naar een goede bakker in de buurt, ik schakelde Het Project in en kreeg tientallen meningen over waar in Gent het lekkerste brood te vinden is. Er blijken zelfs mensen te zijn die verschillende adresjes hebben voor hun wit en bruin brood, voor hun pistolets, koffiekoeken en Frans brood. En die dus op zondag de halve stad rondfietsen.

Enfin. Brood dus. Eet het, het is gezond en het is lekker! Of laat het voor u besmeren, door mijzelve. Want op 21 oktober, dat is dus donderdag en de dag van het brood, smeer ik voor één van u boterhammen en kom die leveren op de middag. Op voorwaarde dat u in Gent bent op dat moment, want anders krijg ik het niet rond in mijn middagpauze. En op voorwaarde dat u me in de commentaren laat weten wat zo uw favoriete boterham is, eigenlijk.