Month: May 2011

internet

Benieuwd naar wat u wilt betalen, natuurlijk.

Gisteren kreeg ik een mailtje van de reclame-regie, of ik iets wilde doen rond geitenkaas van Chavroux. Ik was al aan het denken wat ik zou kunnen klaarmaken waarvan ik het recept nog niet eerder heb gepost, maar dat bleek deze keer zelfs niet nodig te zijn: de actie gaat over de passieve culinaire geneugtes, zo blijkt, oftewel GAAN ETEN.

Kaasmaker Chavroux vond immers twaalf gerenommeerde sterrenrestaurants en brasseries bereid om op een creatieve manier de zachte geitenkaas in een drie gangen menu smaakvol te verwerken. Er werd gebruik gemaakt van allerlei hippe dingen zoals food professionals die de smaakwaarde van Chavroux op basis van het foodpairing principe wetenschappelijk analyseerden.

En het resultaat kunt u dus gaan proeven: van 13 tot en met 30 juni, in één van de deelnemende restaurants (reserveren!). Het coole aan de actie is echter dat er dus van tevoren geen prijs staat op het menu: u bepaalt achteraf gewoon zelf hoe lekker het was, en hoeveel geld u daarvoor veil heeft. Ik ben benieuwd, alleszins, wat mensen daarvoor betalen, experimenten van de vrienden bij de Vooruit indachtig.

Oh. En er staan ook recepten online, zo blijkt. Of u kunt zelf iets maken, en dan op facebook zetten en een workshop winnen. Hup, aan de geitenkaas, allemaal!

kinderspam

i. heeft geen tuin en geen zwembad, neen.

Maar wel een koer en een curverbox.

een kindjen in een doos

Advies van Zij Die Het Kunnen Weten indachtig placeerde ik mij op de koer, met de feeling en een paar bakken water. De hele dag dikke leute: zodanig plezant dat de dochter na een klein uurtje middagdut vrolijk door de babyfoon “Maaaaaaammaaaa! Mira badje spelen!” riep.

Later die middag maakte ze ook nog het avondeten klaar. Het werd water, keien en een assortiment kruiden die ze uit mijn potten graaide. Yummers. Maar de Feeling is wel bijna uit. En op een paar momenten van hysterie en paniek na (vliegen, remember): topmiddag.

the naked chef gecensureerd.

En al

i. belt naar de kliniek.

Ge moet nu nog niet komen, zoetje, zegt ze aan de telefoon. En ik schrik. Want normaal is het eerste wat ze vraagt “wanneer komt ge dan eens?” en ” ik zie u zo weinig?”. Ze is wat stil en zegt niet zo veel, en ik schrik. Want normaal moet ik na een lang vertellement zeggen dat ik dan eens moet ophangen, feitelijk. Ze vertelt dat het beter is vanavond, maar dat ze vanmiddag echt niet goed was, en dat ze moe is. En dat ik de kleine niet moet meebrengen naar de kliniek want ge weet dat niet wat er nog allemaal ligt van ziektes op de gang. En dat ze baxters heeft en een zuurstofpomp en iets tegen de pijn. En dat de madam naast haar het ook op haar longen heeft.

En dat ze zeker tien dagen moet blijven. Maar dat ik dus de eerste dagen nog niet moet komen. Ik ben ook wat stil, daarmee.

Ja!

Week 1 van het thuismoederschap.

Dat is nog zo slecht niet, dat thuisblijfmoederen, zo blijkt. Alhoewel het fijner zou zijn als ik niet moest werken ondertussen, natuurlijk. Dat zorgt momenteel nog voor wat stress: ik moet zoveel mogelijk doen terwijl de dochter slaapt of bij iemand anders is, wat resulteert in heel wat gerace tegen allerlei klokken en een schroomlijk verwaarlozen van de me-time. And we all know mommy needs the me-time.

Vaststellingen na de eerste dagen:
– Het belangrijkste. Als uw kleine een beetje ziekjes is, en ge moet ze niet naar de babyfabriek doen, dan is dat goed voor de gemoedsrust en de zen in uw hoofd. Ok, zelf om de tien minuten de pamper verversen is niet het aangenaamste, en die snotneus en hoest zou er beter niet zijn. Maar het is nog steeds leuker om het kindje zelf te kunnen vertroetelen en in de gaten houden dan u een hele dag zitten afvragen hoe het zou gaan met haar en of ze wel eet en drinkt en zich niet te mottig voelt.
zsazsa heeft volledig gelijk, maar zonder hof is het toch net iets meer organiseren. Uitstapjes worden hier dan ook zeer geapprecieerd. Gelukkig wonen wij in een stad, en is er vanaf nu altijd wel een buurtfeest of ander gedoe.
– een hele dag alleen met het kindje, dat is niks voor mij. Als de vader thuis is, dan is het veel leuker. En gelukkig zijn er mijn ouders en de vele vriendjes die gaarne meegaan naar kinderboerderij en park en feest. Of die zelf wel een hof hebben waar we mogen gaan rondhangen.
– dochter kan goed naar feesten gaan. en chips eten. en daarna thuis overgeven, maar dat is een detail.
– ik begin heel erg uit te kijken naar de echte vakantie. Zonder het werken en de stress.

En al

Het is eens iets anders dan een buurtfeest of een speelstraat, nietwaar.

Wij schrijven een brief, met onze blok. Want we krijgen een bouwproject, weet u nog, en we willen graag eens weten wat er nu precies gaat gebeuren. Het stilzwijgen zorgt voor kriebels, iedereen zoekt antwoorden. Dat is evident. Want er wordt verhuisd, opgemeten, gesaneerd en watnogmeer, maar al onze vragen worden met een “we weten nog van niks” beantwoord.

En zo kwam het dat we op een zonnige paasmaandag op onze koer zaten met koffie en kinderen en een hoofd vol plannen. Buurman G. zocht vanalles op en gooide al zijn kennis van zaken in de strijd, buurvrouw E. schreef een aanzet, ik vulde aan. Buurman B. deed fine-tuning, buurvrouw M. vond nog wat spelfouten. Buurvrouw C. belde aan huizen, en iedereen forwarde de brief. En zo kreeg ik opeens mail na mail na mail, van mensen uit het blok die mee willen tekenen. Mensen die ik ken van knikken en hallo, en koffie in hetzelfde koffiehuis, maar die nu mee een brief schrijven.

En zo komt het dat er opeens zoveel gesprekken zijn, zomaar op straat. En dat kinders vragen of ze bij mijn kleine mogen komen spelen. En dat het opnieuw een beetje meer geworden is zoals in dat liedje. Our house, in the middle of our street.

En het enige dat daarvoor nodig was, was een brief.