Day: March 11, 2012

Ja!

Garageverkoop! Koop mijn spullen!

Volgende week zaterdag doen wij een garageverkoop, hier in Gent, bij Lien thuis. Zie het facebookevent voor alle details. Er zullen boeken zijn, kleren (ik heb een tiental ongedragen jeans in maat 29 bijvoorbeeld), babyspullen, huisraad en wat ons betreft ook bijvoorbeeld een discobal. Voor al uw feestjes het perfecte attribuut!

Komen! Al was het maar voor de gezelligheid!

Ja!

De reflex.

Bijna drie weken is het ondertussen, dat we dagen zonder vlees doen. Ik heb in die tijd twee keer iets anders gegeten: de eerste week heb ik eens vis klaargemaakt die nog in de vriezer zat, de tweede week heb ik een lamsburger gegeten want de veggie-dagschotel in de Bioplaneet was rode linzen en ik hou echt niet van linzen. En serieus: een lamsburger of linzen? No contest.
Gisteren heb ik overigens vol-au-vent eten, want mijn moeder had er zelf gemaakt en ik had een pot gekregen en ik ben een lui mens.

Dat ik begin met mijn zondes is overigens bewust, voor het scheppen van een verkeerde verwachting. AHAH, ik heb u nogal liggen é zeg. Het bevalt namelijk uitstekend, het leven zonder vlees. En ik heb het helemaal niet lastig, integendeel. Ik voel mij fitter, zowaar. Minder snel slaperig na het eten. En ik heb een hernieuwd plezier in koken en nieuwe dingen proberen in de keuken. Top!

Het lief, die is om dezelfde redenen even overtuigd, en we hebben dus ondertussen besloten dat we dit gaan aanhouden: vegetarisch, en af en toe eens vlees of vis. We zijn dus allebei echt blij dat we het geprobeerd hebben. Leve Dagen zonder Vlees!

Ik merkte zelfs dat ik vrijdag in de winkel al geen reflex meer had om vlees in te slaan. En meer zaadjes, kaas en groenten kocht.

Alleen dat broodbeleg, dat blijft moeilijk. Er is kaas. En al de rest is vies.