Day: March 22, 2012

eten Ja!

Gomashio. Maar echt.

Het allerlekkerste wat ik voorlopig heb ontdekt sinds wij hier vegetariër spelen is zonder twijfel gomashio. Maar echt. Sesamzaadjes en grof zeezout, geroosterd. Zo simpel, maar het heeft mijn leven echt mooier gemaakt. En mijn rijst lekkerder. En op salades, nomnomnom. Gomashio is mijn favoriete strooisel, met straatlengtes voorsprong.

In zakken van een halve kilo voor een paar euro’s te verkrijgen in de bioplanet. Bij de kruiden. Het is graag gedaan.

kinderspam

School moet niet voorbereiden op het leven, school moet het leven zelf zijn.

Ik kom op heel veel scholen in het Gentse, door mijn beroep. En ik krijg dan ook heel vaak de vraag, van vrienden en kennissen: we moeten een school kiezen, en we weten het niet goed. Wat vind jij een goeie school? Ik moet dan altijd antwoorden dat ik dat niet kan zeggen, want wat een goede school is voor mij, dat is de horror voor iemand anders. En sommige van mijn beste vrienden sturen hun kinderen naar scholen waar ik zelf nooit voor zou kiezen. En toch zijn dat fijne mensen, en topkinderen. Bovendien denk ik ook dat een school geschikt kan zijn voor het ene kind, en absoluut niet voor het andere. En niemand kent kinderen beter dan hun eigen ouders, dus advies geven is in deze absurd.

Kijk naar uw kind, en kijk naar uzelf, dat is het in een notendop. Zoek een school waar uw kind op zijn/haar plaats zit, en waar u content van wordt.

Enfin. Wij hebben een school gekozen, methode-onderwijs (jenaplan), en een aantal mensen hadden verzocht om daar toch eens iets over te schrijven. U vraagt, wij draaien, zo gaat dat hier op kerygma, maar alles hieronder is dus onze eigen hoogstpersoonlijke keuze. Ik vel geen oordeel over andere mensen hun keuzes in deze. Het is niet omdat u er anders over denkt dat ik zeg dat u niet voor uw kinders zorgt zoals dat hoort. Dus voor u op uw paard springt: geen oordeel, persoonlijke keuze. Herhaal vijf keer als u verontwaardigd zou zijn. (more…)