Maar zoetjen toch.

Hahahahahahahahahahahahaha.
*haalt adem*
Hahahahahahahahahahahahaha.

Hij zegt:

Ik ga blij zijn als we erin wonen en alle zorgen voorbij zijn.

Dat is zo schattuh, die naïviteit. Ik had ook helemaal idealistische beelden over verhuisd zijn en eens de dozen uitgepakt waren rustig in mijn zetel te zitten. Het is een beeld dat ik heb opgegeven, ondertussen, en ik heb me erbij neergeled dat ik de komende 5 jaar waarschijnlijk die rust nog niet zal kennen. Om maar iets te zeggen: we hebben ondertussen al een paar weken geen verwarming (lees: we hebben nooit verwarming gehad, we missen ze sinds een paar weken) en maandag is onze loodgieter geweest om een nieuwe ketel en boiler te installeren. Eerst oude boiler afkoppelen (dat was een aparte, op elektriek), dan de nieuwe ketel beginnen aansluiten en dan oepsie, telefoon voor een dringende herstelling, ik kom volgende maandag terug.

Wij hebben nu nog steeds geen verwarming, en we hebben ook geen warm water meer. Hoera! Dus ik douche bij de mama en de papa, en de lieve buren.

Volgende maandag, inderdaad. Ik hoop echt dat die mensen met de dringende herstelling een meter water in de kamer van hun pasgeboren bloedjen hadden staan, want anders vind ik dat dus geen excuus om mij een week zonder hygiënische faciliteiten te zetten.

Het eindigt niet als ge verhuist. Het begint pas dan.

18 thoughts on “Maar zoetjen toch.

 1. Onze nieuwe douchecabine ging ook de ‘eerste of tweede week van januari’ aankomen. Dus wij nog rap voor onze verhuis rond nieuwjaar het oude bad uitgebroken… om dan een dikke twee maanden zonder douche of bad te zitten. :-s Ik heb het toen o.a. opgelost door meer te gaan sporten en in de sporthal te douchen. 🙂 Twee nuttige vliegen in één klap.

 2. Na de verhuis ook een paar weken zonder verwarming en warm water gezeten… ‘t Is niet alles…
  Maar vijf jaar in de stress, dat ook niet hoor. Wij hebben ons na de meest dringende vebrouwingen, die zo’n 6 maanden in beslag hebben genomen, compleet laten gaan en niks meer gedaan… Na een tijdje zie je die afgebladderde verf en die rommel in de tweede slaapkamer die is omgedoopt tot rommelkot gewoon niet meer. En da’s misschien nog gevaarlijker, want dan leef je zoals ons na twee jaar nog altijd in een werf waar je geen mensen kan ontvangen 😉
  Maar ‘t is afzien, verbouwen, da’s een feit… Sterkte! Als er warm water en verwarming is, zal je je alleszins meteen een pak meer thuis voelen denk ik 😉

 3. Boehoehoehoehoe.

  We hebben wel beslist om niet te verhuizen als er geen warm water en verwarming is. Dan gaan we op hotel tot dat er wel is 🙂

 4. Hihi, zeer herkenbaar allemaal!
  Het stadium van berusting hou je best zo lang mogelijk aan, het zal nodig zijn…:-)

 5. Wat je schrijft daar in die laatste regels, i. Wat je schrijft. Het stopt eigenlijk nooit echt helemaal meer. Maar je kijkt er wel over, op den duur.
  Ik popel om mijne vent mee te nemen naar uwe vent zijn “Karton”, als het af is.

 6. ‘k Hoop dat het met de chauffage snel opgelost geraakt , want niets zo ongezellig als een killig huis , geen bad…
  Maar voor de rest is jullie huis echt wel al heel gezellig , en al die ” te doene ” werken : oh je hebt er een heel leven de tijd voor … wij hebben 20 jaar ge(ver)bouwd en eigenlijk zou ‘k best nog wel eens willen herbeginnen … maar er is er hier eentje die daar niet mee akkoord gaat. Zolang je je er maar niet druk in maakt en alles snel , snel wil gedaan krijgen … want dan wordt het een reuze karwei.

 7. Haha! Herkenning! Jaren duurt de ergernis. Nu na zo’n vier jaar is het (huis binnenin dan toch) zoals we het wilden. Maar er wachten nog een terras, een grote garagevloer, garagemuren en wie weet zelfs de gevel. En dan iets nieuws kopen, haha.

  Ook naïef en idealistisch eraan begonnen, diezelfde naïviteit en idealisme gezien bij anderen/net-eigenaars-van-een-huis die het op hun beurt opmerken bij nog anderen…

  Maar gewoon voortdoen, volgens de nering. En dan lukt het.

 8. Toen wij enkele weken geleden ook zonder warm water en verwarming zaten heb ik gebeld naar de meneer die een sticker op onze boiler had achtergelaten.
  De mevrouw die de telefoon opnam zei dat hij ten vroegste een week later kon komen. Toen heb ik nog eens benadrukt dat het echt DRINGEND was, zo zonder warm water en verwarming, en kijk eens aan, diezelfde avond stond hij aan onze deur.
  Heb net ontdekt dat hij zelfs een site heeft:
  http://www.de-baets.be/
  Zeg nu zelf, boezemt dat gezichtje u geen vertrouwen in? 🙂

 9. Breek me de bek niet open over bouwen en verbouwen! Maar ilse, als het te killig wordt, mag je je altijd bij ons komen warmen aan de open haard, die is wel in orde.

 10. Ik heb mijn huis tien jaar geleden gekocht en eigenlijk ben in pas in het tweede stadium van de renovatie. Maar acht, what the heck, ik vind het gelijk minder belangrijk. En ik geef mijn geld liever aan andere dingen uit.

 11. wat eve zegt. Ik vind het ook allemaal niet meer zo belangrijk, en ik kan perfect leven met de gedachte dat ons huis de volgende tien jaar niet af zal zijn. Chillen, ge moet dat een keer proberen. 🙂

 12. toen wij ons huis zo’n 7,5 jaar geleden kochten hadden we een duidelijk tienjarenplan in gedachten. 7,5 jaar en een heleboel werkzaamheden verder is dat tienjarenplan nog altijd een tienjarenplan. Gewoon omdat er toch dingen bijkomen die je in eerste instantie niet had (willen) voorzien.
  En van tijd tot tijd komt het stof inderdaad aan mijn oren uit. Maar ik ben ook regelmatig dolblij met elke minieme verbetering (koud en warm water op dezelfde plaats bvb, of niet langer meer een emmer maar een echte leiding onder de uitloop van de gootsteen).
  Relativeren ! Da’s de beste methode !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *