Dag van het brood: i. smeert uw bodrams.

Deze ochtend leverde een meneer met een camionetteke hier een ontbijtmand af. Met de groeten van de Dag van het brood, en geregeld door de mensen van de reclame-regie. Die hadden me van tevoren gecontacteerd, of ik iets heb met brood en daar iets mee kan op mijn blog. Oh jawel dus, want ik eet echt graag brood. Een vers lichtbruin lekker brood, recht van de bakker, daar kan ik mij dus met het grootste gemak misselijk in eten. Of witte pistolets, zo knapperig en dan boter erop en een schelleke kaas: ik kan daar bijzonder gelukkig van worden.
Ik ben trouwens niet alleen: toen we verhuisden moesten we op zoek naar een goede bakker in de buurt, ik schakelde Het Project in en kreeg tientallen meningen over waar in Gent het lekkerste brood te vinden is. Er blijken zelfs mensen te zijn die verschillende adresjes hebben voor hun wit en bruin brood, voor hun pistolets, koffiekoeken en Frans brood. En die dus op zondag de halve stad rondfietsen.

Enfin. Brood dus. Eet het, het is gezond en het is lekker! Of laat het voor u besmeren, door mijzelve. Want op 21 oktober, dat is dus donderdag en de dag van het brood, smeer ik voor één van u boterhammen en kom die leveren op de middag. Op voorwaarde dat u in Gent bent op dat moment, want anders krijg ik het niet rond in mijn middagpauze. En op voorwaarde dat u me in de commentaren laat weten wat zo uw favoriete boterham is, eigenlijk.

20 thoughts on “Dag van het brood: i. smeert uw bodrams.

 1. Ik wil ook bij die mensen van de reclame-regie 🙂

  Een absolute winner vind ik nog altijd de kraakverse witte boterham met boter en aardbeienconfituur van Materne nieuwe oogst. Of diezelfde boterham met boerinnekeschoco. En ja, de speculaaspasta crunchy gaat er ook wel in. Mmmm…

 2. Bruin brood met boereboter met zout erin. En een tasje koffie om mijn boterham erin te doppen, bedankt.
  (Maar ik ben niet in Gent donderdag, Antwerpen is te ver zeker?)

 3. Ik ben verslaafd aan brood. Ik zou gerust een heel week kunnen overleven op bodrams alleen. Een witte boterham met donkere choco van kwatta, hmmmm. Maar ik ben op dieet hé, ik mag geen brood eten. En ik zit in Brussel.

 4. Mmmm, zelfgebakken brood… vers uit de oven… Gaat erin zonder beleg.
  En van de bakker, graag een vers pistoletje met kaas.
  Maar ik ben er ook niet, donderdag. Jammer.

 5. Op stip: een witte boterham met préparé.
  Een gedeelde tweede plaats voor: een boterham met boter en pure hagelslag van Callebaut of een boterham met boter en Schuddebuikjes. Dat laatste is een product van onze bovenburen: een soort hagelslag, maar dan van speculoos gemaakt.
  Oh ja, ik ben thuis donderdagmiddag.

 6. Dikke bruine boterham met goed gehakt en een beetje ajuin. Donderdag op mijnen bureau. Gij brengt uw vrienden mee en ik de mijne. 🙂

 7. een dikke (min 2 cm) zelfgesneden boerenboterham van een vers wit boerenbrood van de rijdende bakker van m’n oma in Herfelingen, het Langoordorp, met eigenhandig gezouten boter en een schelleke kaas = fantastisch !

  zucht – de rijdende bakker is helaas niet meer…

  en onze Lozerse bakker kan geen goeie pistoleekes bakken en ‘t is de enige die ik qua kilometers zie zitten met mn sufkop op de fiets op zondagochtend

  zucht 😉
  zal zelf m’n deegrol moeten bovenhalen

  (Zingem, is dat te ver voor donderdag?)

 8. Een donkerbruine boterham met salami royal en guacamole. hmmmmmm!
  Niet in Gent, wel op Interieur 2010 standnr. 432! Een boterhammetje zal daar bijzonder goed smaken 😉

 9. Ook in gent donderdag: thuiswerkdag. Joepie, dan kan ik mee doen voor lekkere gesmeerde boterhammen. Mijn favorieten zijn: een lekker bruin sneetje broodje (zo iets met nog wat zaadjes of pitten in) met prepare en dun gesneden schelletjes komkommer en als desserken een witte verse boterham met boter en hagelslag (van beiden veel)en die dan zo helemaal plat duwen met uw vingers… mmmm

 10. Jammer dat ik veel te ver van het Gentse woon en werk…
  Maar omdat ik al zit te watertanden: een lekkere boterham met oud belegen kaas – héérlijk! (onze bakker heeft FANTASTISCH zonnebrood – wit-achtig met allerlei granen en zaden en weetikwatnog)
  Of een boterham met goede laag gezouten boter en een stukske kaas “uit het vuistje”…meer moet dat echt niet zijn.

 11. Oeh, wat een aanlokkelijk aanbod voor een lui wijf gelijk ik dat er ‘s ochtends nooit in slaagt haar boterhammekes voor ‘s middags te smeren!
  Rozijnenbrood, zonder beleg, zo uit het vuistje, daar kan ik mij echt ziek in eten. En als het iets gezonder moet zijn gaat een bruine boterham met kaas en augurkjes er altijd wel in :-p

 12. pffff…Die vraag is gewoon vreselijk. Er zijn zo veel boterhammen met waar ik (bijna) een moord voor zou begaan en om die dan zomaar aan huis geleverd te krijgen… En alles begint natuurlijk bij goed brood en bij goed beleg. Maar goed, hier gaan we dan…

  Ik ben pas bevallen, dus het eerste wat bij mij opkomt is een dikke witte boterham met americain, peper en zout. Of misschien met boter en een dikke schel beenhesp, of vers gehakt bij voorkeur varken-kalf, of gerookte zalm, boter, ajuin en peterselie, of rillettes en zout of boter en choco (nutella!) of…
  En dan heb ik het nog niet gehad over die lauwe rozijnenboterkoek met boter en een sneetje jonge kaas, of met smeerkaas maar dan zonder boter. Of een croissant met koude, harde boter, of…

  Bon, ik houd het op de boterham met americain, peper en zout en ik ben in Gent op donderdag!

 13. Goed brood heeft geen beleg nodig. Zo’n heerlijke pistolet op zondag, met echte boter, daar kan ik zo enorm van genieten. En dat mis ik zo erg als ik eens in ‘t buitenland ben.

 14. Wit wattekesbrood (vers en fluffy) met boter en doodgewone Lotus speculaaskes die ik op mijn boterham ‘puzzel’ zodat elk hoekje boter èn speculoos bevat.
  Speculaaspasta heeft daar zelfs niet mee te maken.
  Niks lekkerders dan de real thing.
  Nevele is te ver zeker?

 15. Ellen heeft gewonnen, trouwens. Afpraken worden gemaakt as we speak. Al de rest: smeer een boterham meer morgen en geef hem aan een vriendje of vriendinneke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *