Boogie-update.

Het klinkt als een update over een dansje uit de jaren dertig, maar het gaat hier wel degelijk over onze fantastische kater die er een beetje als een koe uitziet.
Ik polste even geleden of er eventueel een nieuwe thuis te vinden was bij één van u, en kreeg daar een hoop reacties op. Waarvoor dank, trouwens. Met een aantal mensen mailde ik wat over en weer, telkens met een krop in mijn keel, hetgeen mij deed concluderen dat ik absoluut nog niet klaar ben om hem op te geven. En dus maakte ik een plan. Nog één keer zou ik naar de dierendokter gaan, en alles laten controleren wat te controleren viel.

Maandag was dat. Boogie was op wandel, ik lokte hem met een schaar (don’t ask) en geritsel (opnieuw: don’t ask) en stopte hem in de wandelbak. Ik ontsmette de krabben op mijn armen en bracht hem naar onze dierendokter. Een dag later haalde ik hem af, en betaalde met de glimlach 254 euro. Allez, niet met de glimlach, maar ik had gezegd alles controleren, dus alles werd gecontroleerd. Ik had het natuurlijk kunnen voorzien dat de mutualiteit dat niet ging terugbetalen, nietwaar. Boogie terug naar huis, uit de wandelbak, een halve kom eten in één keer binnengeschrokt (het beest had daar ocharm niks willen eten), een halve kom eten terug overgegeven, en dan: back to business as usual.

Met dat verschil dat we ondertussen vijf dagen verder zijn en dat hij nog niet in huis geplast heeft. Dus ofwel is hij zodanig geschrokken van zijn overnachting elders en denkt hij dat hij zich moet gedragen of dat het anders weer van dat gaat zijn. Ofwel helpen kalmerende siroop, de pilletjes tegen de blaasspasmen en de aangepaste voeding (kattenbrokken met een calmant erin. yummers.) effectief.

De bijtwonden en krabben op mijn handen en armen zijn ontelbaar geworden (dat medicamenten geven, niet evident zeg ik u), maar ik klaag niet. Het gaat beter. Hopelijk is het permanent.

7 thoughts on “Boogie-update.

 1. Hoera! Ik duim kei hard! Frank zit hier ook op Royal canin, urinary food wegens binnenplas probleem. Pokke duur, enkel bij de dierenarts te koop, maar we doen wat nodig is hé!

 2. Toen onze kat in huis plastte hebben we ook nog met een spray van Feliway(iets met feromonen)gespoten .
  Uiteindelijk bleek ze ziek te zijn en misschien was dat plassen het begin,daarvoor deed ze het nooit. Ze werd 14 jaar.Het kan verzchillende redenen zijn waardoor een poes begint te plassen in huis.
  Ben blij voor je poes dat ze bij jullie mag blijven.
  Groeten ,Martine

 3. hoera voor Boogie!

  ik heb zelf ook een kat en zou daar ook alles voor willen doen, ik zou me ook niet kunnen inbeelden dat ik weg zou moeten doen.
  ik hoop heel hard dat het de positieve richting blijft uitgaan en dat jullie kat bij jullie mag blijven!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *