Evian, baby inside.

Ik krijg regelmatig voorstellen van de reclamie-regie om ergens over te schrijven, u weet dat. Ik doe dat, als ik het leuk vind, of als ik er iets over te vertellen heb. Deze keer ging het voorstel over Evian, die net een nieuwe campagne hebben: na de dansende en rolschaatsende bébé’s is het nu van baby-tshirts met grote hoofden erop. Het is wel grappig vind ik:

Zoals dat gaat tegenwoordig, is het met een facebook, en u kunt zelf ook iets doen: foto nemen van uzelf met zo’n T-shirt en dan hopla in de commercial. Ik heb geen webcam en geen iPhone, maar misschien dat u er wel iets mee kan.

Enfin. Maar wat ik eigenlijk wilde vertellen. Toen de reclameregie mailde, bedacht ik dat wij dat altijd kopen, Evian. En dat ik eigenlijk niet weet waarom want vroeger dronken wij – behalve vooral water van de kraan — vittel of spa reine. Enig graven in mijn brein bracht mij naar mijn kraamtijd. Alwaar in de kraamkliniek Spa blauw werd geschonken, voor moeder en kind, en dat ik die gewoonte overnam thuis. Toen Mira al snel naar de flesjes moest overschakelen maakte ik haar fles dus ook met spa. En toen we een paar weken later nog altijd zot werden van het krijsende kind wegens krampen (het lag dus niet enkel aan de borstvoeding), zei mijn vroedvrouw op een dag: welk water gebruikt gij eigenlijk? Oh, maar spa, dat is het slechste voor krampjes dat er is. Ge zijt beter met Evian.

Wat waar bleek te zijn. En ik vind principieel: water is water, ook van de kraan. Maar als het kind content is en geen krampen heeft, dan is Evian net wat beter water, natuurlijk. Het enige wat ik mij dus sindsdien afvraag: als kinders krampen krijgen van spa blauw, waarom wordt dat dan in elke kraamkliniek geschonken? Allez, ik ben geen kinderarts, maar is dat niet wat onlogisch? Eigenlijk, feitelijk?

9 thoughts on “Evian, baby inside.

 1. Ik werk in een kraamkliniek en wij schenken Evian :-)! Dus volgende keer moet ge maar bij ons komen bevallen. Ofzo.

 2. Spa is zowat het enige water dat ik lust, buiten water van de kraan. Van Vittel moet ik werkelijk bijna kotsen en Evian vind ik al even erg. Dus “water is water”: no way!

 3. In AZ St Lucas is het water uit een glazen fles met een etiket met blauwe letters. Het lijkt op op Spa Reine, maar het was nog een ander merk. Maar ik weet het niet meer 🙂

 4. Inderdaad, krampkes van Spa dus hier is het ook Evian geworden. En nu alweer een tijd gewoon de kraan, nog altijd het gemakkelijkste!

 5. Ik krijg na 30 jaar, nog steeds krampkes van spa.
  Doe mij maar kraantjes water dat eventjes in de frigo gestaan heeft.
  gemakkelijk, goedkoop en per toeval ook nog eens verantwoord.

 6. @Tamara: Ginstberg natuurbronnen: geschikt voor zoutarme diëten en voor de bereiding van babyvoeding.
  Komt van Oosterzele. Mijn mama werkt daar en ik heb het even gevraagd.

 7. Evian is gewoon het lekkerste water, lekker romig. Ja romig, iedereen lacht mij uit, maar ik vind dat. Spa is veel zoeter van smaak en vind ik dus echt niet lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *