i. is niks zonder technologie.

Hij haalde zijn smartphone boven, tikte Lozer in en toonde me hoe ik moest rijden. Ik zag hem zowat met zijn ogen rollen, want wie begeeft zich in deze moderne tijden nog in the middle of the freakin hol van pluto zonder gsm of gps? Ik dus.
Ik bedankte hem wat verontschuldigend, en moffelde mijn uitgeprint googlemaps-blaadje weg (een welgemeende, trouwens, aan uitgeprinte wegbeschrijvingen. Eén verkeerde afslag en ge zijt keihard gejost), terwijl de dochter op de achterbank “woooow, mama, koetjes” kirde, en de regen met bakken naar beneden gutste.

Ik dus. Maar niet vrijwillig. Neen, het is allemaal de schuld van mijn lief, die ‘s ochtends in zijn haast ook mijn gsm in zijn tas had gepleurd alvorens naar de studio te vertrekken. Met de auto met in de handschoenkast de gps.
Volledig afgesneden van de wereld, bijgevolg, net op de dag dat de dochter en ik op babybezoek zouden gaan bij David en Mayonaise (Mira kan Marjolein niet uitspreken), en hun Otis. Die dus tussen koeien en konijnen wonen, in de boerenbuiten der boerenbuitens.

Gevloekt maat, ik moet het u niet zeggen. En in het terugkeren nog eens verloren gereden, ondanks de duidelijke instructies van David. Zucht.

(Wel een schoon babyke. Dat wel.)

11 thoughts on “i. is niks zonder technologie.

 1. Voila, en dat baby’ke maakt alles goed! En ook: hoe meer ge u zonder GPS op de baan begeeft, hoe beter ge wordt in navigeren op gevoel! Echt wel!

 2. Ik ga toch zo lang mogelijk proberen zonder GPS te rijden: de keren dat ik er een gebruik verlies ik volledig alle oriëntatie en kan ik zelfs niet meer zonder terugkeren. Genen GPS dan vind ik tenminste mijn baan (met een kaartje van Googlemaps), kan ik mij oriënteren en kan ik zonder kaartje mijn weg terugvinden.

 3. Is dat kind genoemd naar de plaats waar hij verwerkt is dan?

  Want dat is ook de naam van een liftbedrijf, snap je.

 4. haha niet in de lift – verdere details te verkrijgen in Lozer, voor wie zich ooit nog naar hier durft te begeven …
  welbedankt voor t kipke & kus van otismus !

 5. Ik zweer ook nog steeds bij de papieren wegenkaart.
  Wij hebben een GPS van vooroorlogse tijden. Ik kan gewoon geen geld hangen aan een nieuwe; ik heb al te vaak op ons oud onding gefoetert (meer verkeerd dan juist gereden met GPS dan zonder) dat mijn vertrouwen zich terug moet verenigen alvorens enig Tomtom, Mio, Garmin, Navman, whatever, … nog in mijn bolide komt.

  En ja, een gsm-geconnecteerd-met-www is ook nog niet in mijn bezit. 🙂

  Maar hei, ik ben toch wel padvindster geweest hé, dus we doen stoer en onverstoorbaar verder met kaart en compas 🙂

 6. Ik heb nog maar een maand een gps. Ik ben overal naartoe gereden met uitgeprinte versies van routenet. En overal geraakt. Soms met wat omwegen, maar ge ziet dan al eens iets.

  Ik hoop het niet van dat kind. Want stel u voor dat hun volgende kind dan Slaapkamer heet. Of nog erger, Malm.

 7. Amai, ik kan toch ook niet meer zonder de gps op mijn gsm! (En die in de auto voor die weinige keren dat ik ergens naartoe rijd.) Die in mijn gsm gebruik ik dus vooral om ergens te geraken met de fiets, of met de bus (om te weten waar ik eraf moet). Lang leve de moderne technologie!

 8. O hel, zo met wegbeschrijvingen à la sla links af aan de …laan. En garanti dat er nooit (leesbare) straatnaambordjes aanwezig zijn. Zo ken ik de B401 niet maar wel de ‘Fly over’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *