Gomashio. Maar echt.

Het allerlekkerste wat ik voorlopig heb ontdekt sinds wij hier vegetariër spelen is zonder twijfel gomashio. Maar echt. Sesamzaadjes en grof zeezout, geroosterd. Zo simpel, maar het heeft mijn leven echt mooier gemaakt. En mijn rijst lekkerder. En op salades, nomnomnom. Gomashio is mijn favoriete strooisel, met straatlengtes voorsprong.

In zakken van een halve kilo voor een paar euro’s te verkrijgen in de bioplanet. Bij de kruiden. Het is graag gedaan.

6 thoughts on “Gomashio. Maar echt.

  1. Volgens mijn macrobiotische vriendjes: nooit zout eten dat niet verwarmd is… vandaar dat gomashio zo goed is voor de gezondheid ook! (sesamzaadjes = calcium)!
    ‘t Is maar dat het naast lekker dus best ook gezond is!

  2. Toen ik kind was probeerde mijn pa z’n reuma te verlichten door macrobiotisch te eten (didn’t work). Maar toen stond er inderdaad ook geregeld gomasio op tafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *