Represent 9000.

Drie Marokkaanse jongens met gespierd bovenlijf passeerden ons. We stapten net een berg af, in een vallei met wondermooie watervallen en een klimtocht van twee uur. Mijn papa had zijn elleboog geschaafd, mijn mama hield de hand van de gids vast bij weer een afgrond en de dochter sprong van rots naar rots. In een vorig leven was ze voorzekers een berggeit.

Foto’s van berg, vallei en berggeit volgen nog, maar nu gaat het over de drie jongens. Het waren twintigers, en ze waren gespierd. En toen ze ons passeerden lachte één van hen “Hierzie, Belgen.”

Geen Marokkanen die een paar woorden Nederlands hadden opgescharreld, dat hoorden we direct. “Vanwaar zijt ge?” vroeg één van hen, en het lief antwoordde van Gent.

– Serieus ofwa, wij ook, van De Brugse Poort maat, kent ge da?
– Echt? Wij ook. Meibloemstraat.
– Ojo! Ik woon in de Reinaertstraat. Sejieus. Dat is toch de max: dan woont ge een straat van elkaar en ge komt elkaar tegen op nen berg in den Atlas.

Of hoe een Gentenaar overal een beetje thuis kan zijn.

9 thoughts on “Represent 9000.

  1. Hoe groot is de kans? Zo’n toeval! ‘t Moet wel raar zijn als ge ze binnenkort dan in uw buurt tegenkomt. Van een berg in Marokko naar de straten van Gent, een groot verschil.

  2. Haha, dat is wel een tof toeval idd 🙂
    & zo berggeit, ik ken dat, mijn zus is dat ook. Vroeger op vakantie in de bergen liep ze altijd voorop, en naar ik hoor van mijn schoonbroer is ze nog geen haar veranderd 😉

  3. Weet je nog , je neef bij wie het woord schrik niet in z’n woordenschat stond. Ik hoop dat ze die genen niet geërfd heeft of er staan je nog veeeeeeeeeeeeeeeel doktersbezoekjes te wachten hihi .

  4. Hier net hetzelfde verhaal een aantal jaren geleden in Turkije (ik woonde toen in de Sleepstraat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *