One peuter-trauma coming up.

Deze avond haalde ik de dochter van de babyfabriek (ik mag het zeggen, want niet _alle_ kinderverzorgsters vinden het een belediging) en bij het binnenkomen zei Saskia: “Mira, vertel eens wat er gebeurd is?”
Waarop mijn dochter op mijn schoot kroop, haar hand omhoog hield, wees naar haar pols en sprak:
Wieze pijn gedaan. Mag da, bijten, mag da? Neeeeeeen! Stout Wieze, stout. Mag nie! (insert nono-finger here)

Blijkt dus dat Louise en Mira een klein dispuut hebben gehad over een pop. De ene pop uit de twintig beschikbare poppen die er zijn, en die ze net alletwee wilden. Enfin, één en ander is uit de hand gelopen en toen heeft Louise de dochter gebeten. Hard. Think: ijszak en ontsmettingszalf nodig.

Het leed is geleden, Louise werd passend bestraft, en ik weet zeker dat het evengoed omgekeerd had kunnen zijn, want de dochter is niet echt een doetje (hoewel ze het bijten wel degelijk heeft afgeleerd, geloof ik). Het is ook ondertussen niet meer dan een rode randje, de beet. Maar Mira is dus zwaar onder de indruk. Ze heeft het verhaal al zeker dertig keer tegen mij verteld, en ze stond erop haar vader én de grootouders te bellen om te vertellen. Voor het slapengaan moest er vier keer zalf op haar pols, en daarnet op de babyfoon hoorde ik haar mompelen: “magda bijten? neeeeen! Stout stout!”

Ohere het schaap.

7 thoughts on “One peuter-trauma coming up.

 1. lol, allé ja niet echt, maar ik vind dat altijd kei grappig zo dingen horen door de babyfoon 🙂

 2. oei oei
  hier al beten gehad zonder ijszak en zalf, maar hij spreekt er hoe-dan-ook 2 maand later nog van
  wel grappig van het telefoneren, en vertelt die dat dan zelf aan de telefoon zeg?

 3. we moeten blijkbaar allemaal door een bijtperiode (of door een gebetenworden-periode, of nog beter: onze kindjes moeten er door.

  Ik zou da soms willen opnemen, hetgeen hier ons oren bereikt door de babyfoon 😉

 4. Wij hebben dat ook voor gehad. Jitse is 4 keer gebeten door hetzelfde kindje en praatte er weken élke dag over. Ze was er helemaal niet goed van. Dat kindje had ook nog vele andere slachtoffers en mocht uiteindelijk niet meer naar de crèche komen. Dat is nu denk ik een maand of 2 geleden en toch heeft Jitse het er soms nog over… trauma indeed!

 5. In de babyfabriek waar mijn zoon zit, is er een meisje al bijna een jaar aan het bijten. Niks lijkt haar te stoppen. Vorige week vrijdag kwam de zoon naar huis met een beet in zijn oorschelp, drama tot en met ook. ‘s Morgens mocht ik zelfs zijn haar niet kammen, want ‘t was daar ook van aiaiaiai. ‘k Moet er wel bij zeggen dat de zoon niet echt van de stoerste is…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *